Annons

Här är Sjuhäradsföretagen som växer mest

Hemtjänst, anläggning och logistik – de starkast växande företagen i Sjuhärad kommer från många olika branscher. Det visar Almis färska lista över tillväxtföretag.
Sjuhärad • Publicerad 17 oktober 2017
Michael Hellström driver M Hellström entreprenad i Ulricehamn och hade många uppdrag, vilket speglar sig i företagets omsättning. I år är det också mycket att göra, till exempel markbereder företaget just nu fastigheten i västra Viared åt Borås bil.

Det finns en rad olika utmärkelser och rankningar som fokuserar på företags tillväxt. Statliga Almis lista, kallad ”tillväxtligan”, fokuserar på de företag som vuxit under det gångna bokslutsåret, till och med 2016.

– Det är företag som vuxit snabbt och kan bli framtida gaseller. Boråsföretaget Care of Carl var på vår lista och blev sedan gasellföretag, förklarar Anna Bergengren, kontorschef på Almi i Borås.

Annons

För att komma med på listan krävs det bland annat att företagen har minst fem anställda, inte har vuxit genom förvärv, visar vinst och har sunda finanser. Och de tio som vuxit mest i Sjuhärad är spridda över regionens kommuner och representerar flera olika branscher, kan man konstatera.

– Tidigare år har det varit mycket bygg- och anläggningsföretag på listan, vilket speglar den högkonjunktur som råder. Det finns flera företag från den branschen i år också, men det är samtidigt fler branscher representerade.

Högst upp på listan finns Boråsföretaget Värnahem service, som erbjuder hemtjänst på en mängd olika språk – en service som blivit allt viktigare i takt med att allt fler äldre har kommit till Sverige från andra länder.

Att det är mycket att göra för företagen märks när BT söker ettan på listan – de har fullt upp och har inte möjlighet att träffa BT på kort varsel. Det företag som ligger tvåa på listan är just ett företag i bygg- och anläggningsbranschen, M Hellström entreprenad i Ulricehamn. Ägaren Michael Hellström har också fullt med uppdrag, men BT träffar honom på uppdrag ute i västra Viared, det nya stora företagarområdet väster om Ellos. Här håller hans firma på att markbereda en tomt för RO-gruppen, som bygger fastighet åt Borås bil.

– Jag har hållit på med egna firman i fem år och var produktionschef på Skanska här i Borås innan. Vi gör lite större jobb och gjorde till exempel markjobbet åt Lager 157 i Ulricehamn och åt H&M på Hulta. Just nu är det detta arbetet och markberedningen åt Serneke för Hestra trädgårdsstad vi håller på med, säger Michael Hellström.

Att den goda konjunkturen påverkar företagets omsättning positivt står klart – den landade på 32 miljoner kronor i fjol.

– Företaget har vuxit successivt och gått från ett enmansföretag till ett företag med 8-10 anställda. Jag kommer inte att komma upp i riktigt lika hög omsättning i år, men den kommer att vara fortsatt god – jag har 5-6 pågående jobb just nu.

Tillväxtligan

Plats, Företag, Ort, Omsättningsökning i procent*

1. Värnahem service, Borås, 181

Annons

2. M Hellström entreprenad i Ulricehamn, Ulricehamn, 178

3. Play nöjesdistribution, Borås, 121

4. Nilssons industriservice, Kinnarumma, 115

5. Trädtransporter i väst, Bollebygd, 113

6. JPK byggställningar, Ulricehamn, 105

7. Svantex, Borås, 82

8. Sjuhärads puts & tegel, Borås, 79

9. Bosab - brand & säkerhet, Målsryd, 76

10. Magnus Johansson & son måleri i Borås, Herrljunga, 70

* 2016 års

Källa: Almi

Valdemar LönnrothSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons