Annons

Här är finalisterna i Årets butik

Sex butiker har nominerats till de två klasserna, Årets butik och Årets kedja. Här är finalisterna som har chans att ta hem de prestigefyllda utmärkelserna.
Borås • Publicerad 10 november 2017
Cassise som ägs av Alice och Harout Ayvazian har tidigare vunnit priset ”Årets butik”. Här tar de emot pris på galan.
Cassise som ägs av Alice och Harout Ayvazian har tidigare vunnit priset ”Årets butik”. Här tar de emot pris på galan.Foto: Petter Trens

Det är kunderna själva som har fått nominera sina favoritbutiker – och intresset har varit stort. Över 100 nomineringar har kommit in till 50 unika butiker.

Butikerna har sedan fått anmäla sig till tävlingen genom att beskriva sin verksamhet. Finalisterna har gallrats ut av en jury som har granskat anmälningarna, samt av en mystery shopper som bedömt butikerna efter fastställda kriterier.

Annons

Tre butiker har nominerats i varje klass, Årets butik och Årets kedja.

Finalisterna till Årets butik är: Glasögonmäster, Faith och Låsteam.

Finalisterna till Årets kedja är: Kappahl i Borås city, Arken zoo i Knalleland och Elon Druvefors.

I år har antalet nomineringar och ansökningar varit fler än någonsin, berättar Magnus Johansson som är försäljningschef Borås tidning och projektledare för Årets butik.

– Det vi kan se är att alla sex finalister har jobbat mycket med det personliga mötet i butikerna. Kunderna känner sig välkomna och blir bra bemötta. Butikerna har en hög servicenivå, säger Magnus Johansson.

I anmälningarna har man också kunna se att flera butiker tänker nytt kring sin service och erbjuder nya typer av tjänster. Det kan handla om att låna kläder inför en fest eller att lämna tillbaka produkter och få mellanskillnaden när man köper nytt.

– Ett stort ekotänk har börjat komma, många butiker jobbar så lokalt som möjligt. Vi har också sett en ökad samverkan mellan butiker. Det är kul att se.

Nu har butikerna två veckor på sig få ihop så många röster som möjligt. Det är nämligen kunderna som utser vinnarna genom att gå in och rösta på hemsidan www.aretsbutik.se.

Vinnarna presenteras på galan Din bästa sida som hålls den 22 februari. Juryn av Borås Tidning, Borås stad, Knalleland, Borås city, Fastighetsägarna, E-handelsstaden och Högskolan i Borås.

Amanda LindbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons