Annons

Han ska hjälpa Sjuhärads företag att utvecklas

En 38-årig Vegbybo som är utbildad miljöekonom. Connect västs nya ansvarige i Borås och Sjuhärad heter Anders Frisk.
Borås • Publicerad 25 september 2017
Anders Frisk är ny affärsansvarig på Connect väst i Sjuhärad

I somras tillträdde Christine Bjärkby, som tidigare varit affärsansvarig för Sjuhärad, en ny roll inom näringslivsorganisationen Connect som nationellt ansvarig för tillväxtkapital. Och sedan några veckor tillbaka har hennes efterträdare påbörjat sin tjänst på kontoret i Textile fashion center.

Anders Frisk har närmast arbetat som projektledare på Science park Borås. Han har en lång erfarenhet både inom affärsutveckling och att driva företag själv..

Annons

– Jag och min fru drev tre butiker i Gällstad, där lärde jag mig en hel del om både om hur det är att driva företag och hur det är försöka få ihop livspusslet.

Han har också arbetat på Innovationsbron, en statlig näringslivsorganisation som utvecklade och investerade i företag och som sedan gick upp i Almi. Dessutom har han arbetat med hållbarhetsanalyser av företag i Norden för konsultföretaget Eiris. Han är utbildad miljöekonom vid Lunds universitet och Green mountain college i Vermont.

– Jag har en rätt brokig bakgrund, har jobbat som såväl managementkonsult och varit entreprenör. Det är erfarenheter jag tar med i det nya uppdraget. Det finns mycket att ta tag i den här nya rollen och jag hoppas kunna arbeta ännu tätare med partners. Vi ska få in fler företag i våra processer, företagsacceleratorn och språngbrädan. Jag är ödmjuk inför uppgiften.

Valdemar LönnrothSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons