Annons

Deltagarrekord när näringslivsdag firar fem år

På torsdag samlas 600 mingelsugna boråsare från det lokala näringslivet för att inspireras och mingla.
Borås • Publicerad 2 oktober 2017
Förra året fick deltagarna mersmak av minglandet och önskade mer av den varan till Näringslivsdagen 2017.Foto: Kajsa Kettil

Näringslivsdagen arrangerades för första gången för fem år sedan. Sedan dess har antalet deltagare successivt växt, för att i år uppgå till omkring 600 anmälda.

I år har arrangörerna Borås stad och föreningen Borås näringsliv valt temat framtid, och fokus kommer att ligga på hur man hittar och behåller rätt kompetens i företaget.

Annons

Under dagen varvas föreläsningar av inbjudna talare med mingel. Dragplåstret Clara Henry, Youtube-vloggare och författare, får sällskap av framtidsstrategen Fredrik Torberger, hotelldirektören Linda Hammarstrand och trendspanaren Göran Adlén.

Enligt Näringslivsdagens projektledare Mia Claesson är förhoppningen att föreläsarna ska bjuda på såväl inspiration som nya kunskaper.

– Temat är ju fokus: framtid så föreläsarna kommer att spinna vidare på det, säger hon.

I pauserna väntar umgänge under lättsamma former samt . Efter önskemål från förra årets deltagare har arrangörerna valt att prioritera minglet.

– Det var många som önskade det, så vi har lagt in ytterligare en eftermiddagspaus så att det ska bli lättare att träffa andra och utvidga sitt kontaktnät. Kanske kan det leda till nya affärer om det vill sig väl, säger Mia Claesson.

”Man ska ta för sig och vara aktiv, inte bara hänga med dem man känner. /Mia Claesson, projektleare Näringslivsdagen”

Efter dagens programpunkter väntar även ett gemensamt, avslutande mingel som Borås näringsliv bjuder in till.

Näringslivsdagen riktar sig till det lokala näringslivet oavsett bransch eller position i bolaget. Några få deltagare kommer från grannkommunerna, men de allra flesta är verksamma inom Borås kommungränser.

Vilket råd vill du ge årets deltagare för att de ska få ut så mycket som möjligt av dagen?

– Att man ska ta för sig och vara aktiv, inte bara hänga med dem man känner. Men det verkar falla sig väldigt naturligt för boråsaren överlag att mingla och knyta nya kontakter, säger Mia Claesson.

Annons

Det kommer 600 personer i år, när blir Näringslivsdagen fullbokad?

– Åhaga kan ta 800 personer, så vi kan bli ytterligare 200.

Kajsa KettilSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons