Annons

Byt jobb – tjäna mer

Var tredje uppsagd tjänsteman som fått hjälp att hitta nytt jobb lyfter sin lön.
– Väldigt många personer har alltså jobbat under sitt marknadsvärde, säger Lennart Hedström, vd på TRR som hjälper uppsagda hitta nya jobb.
Arbetsmarknad • Publicerad 16 oktober 2017
Det kan löna sig att byta jobb.
Det kan löna sig att byta jobb.Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Av omkring 8 000 tidigare uppsagda tjänstemän som hittills fått nytt jobb i år via TRR har 2 720 fått en högre lön på det nya jobbet. Det motsvarar cirka 34 procent. Under 2016 var den siffran 29 procent. Överhuvudtaget är det ganska lätt att hitta ny sysselsättning för närvarande, enligt TRR:s statistik.

– Vi har en urstark arbetsmarknad för tjänstemän. Det är extra glädjande att 34 procent fått högre lön, säger Lennart Hedström.

Annons

Han anser att den siffran visar att det lönar sig att byta jobb och att alldeles för många sitter kvar på sina gamla arbeten för länge.

– Fler borde ta tag i ratten själva och inte sitta i baksätet och vänta, säger Hedström.

Samtidigt får fler av de tidigare uppsagda tjänstemännen fasta anställningar på det nya jobbet och högre befattningar än i fjol, enligt TRR.

Lennart Hedström pekar på vikten av att kompetensutveckla sig – det ökar möjligheterna att ta sig vidare när det gamla jobbet kanske försvinner.

Olle Lindström/TT
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons