Annons

Butikerna som kan ta hem pris på näringslivsgalan

Ica Supermarket Tornet, Klockmaster och Rulles Elcenter, Elon, är alla nominerade till Årets butik.
Ulricehamn • Publicerad 6 mars 2019 • Uppdaterad 9 mars 2019
Ica Supermarket Tornet nominerades till priset Årets butik förra året, men då gick det till Radiocentralen. I år har de chans igen. Tornets Calle Bergman tror att de nominerades igen eftersom butiken genomgått en del stora förändringar under året.
Ica Supermarket Tornet nominerades till priset Årets butik förra året, men då gick det till Radiocentralen. I år har de chans igen. Tornets Calle Bergman tror att de nominerades igen eftersom butiken genomgått en del stora förändringar under året.Foto: Pernilla Rudenwall

– Jätteskoj! Det är fantastiskt, roligt och hedrande att bli nominerad, säger Ann-Christin Johansson, vd Rulles Elcenter.

Rulles har i årtionden byggt upp en kundbas och sett till att ha ett brett sortiment på bland mycket annat belysning, vitvaror och köksmaskiner. Deras affärsidé handlar även om att kunna ge service på alla de produkter som de säljer.

Annons

– Vi försöker hänga med och förnya oss. Men hjärtat ligger i att ha kunden i fokus och kunna ge service på de produkter som vi säljer. Kunden ska vara nöjd efter ett köp och vilja komma tillbaka, det är det viktigaste.

Ann-Christin Johansson, vd Rulles Elcenter, kan inte peka på något specifikt som ligger bakom nomineringen till årets butik, men tror att det kan handla om att de byggt upp en trogen kundskara under flera årtionden.
Ann-Christin Johansson, vd Rulles Elcenter, kan inte peka på något specifikt som ligger bakom nomineringen till årets butik, men tror att det kan handla om att de byggt upp en trogen kundskara under flera årtionden.Foto: Pernilla Rudenwall

Ica Supermarket Tornet är nominerad för andra året i rad. Calle Bergman som driver Tornet beskriver det som ”fantastiskt hedrande” att återigen tävla om utmärkelsen Årets butik.

– Förra gången var vi mäkta glada och stolta över nomineringen och det är vi nu med. Jag tror att vi blev nominerade även i år eftersom det har hänt så mycket i butiken under året som gått. I och med den stora förnyelsen som vi gjort under året har vi investerat för flera år framöver, säger han.

Förutom ombyggnaden så är etableringen av Ica Maxi i Ubbarp en händelse från året som tydligt påverkat butiken och satt sin prägel.

– Egentligen har inget stort ändrats – vår personal är lika serviceinriktade som vanligt och vi har samma utbud av färskvaror som förut. Men jag tror att referensramarna har förändrats och därför kan det vara så att Tornet upplevs som mysigare och enklare i en jämförelse.

Martin Nilsson som driver Klockmaster är glad för nomineringen till Årets butik. (Arkivbild).
Martin Nilsson som driver Klockmaster är glad för nomineringen till Årets butik. (Arkivbild).Foto: Anette Westerlund

Martin Nilsson på Klockmaster tycker att det är kul att bli uppmärksammad för det arbetet som de gör.

– Våra kunder är väldigt köptrogna och om de är intresserade av en klocka som vi inte har inne frågar de oss om vi kan ta in den för de vill handla hos oss, berättar han.

För fem år sedan renoverade de lokalerna, breddade sortimentet och säljer nu för tiden även mycket smycken. Renoveringen gav en nytändning enligt Martin Nilsson.

Under året som varit har de tagit in en del nya exklusiva märken.

– Vi fortsätter att ha ett brett sortiment och fokusera på att ge bra service. Det tror jag att vi lyckas med och är anledningen till att kunderna kommer återkommer till oss.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons