Annons

Boråsföretag växer och förvärvar

IT-företaget Optidev har förvärvat en kollega i Norge, samtidigt satsar man på den danska marknaden – och behöver även rekrytera i Borås.
Borås • Publicerad 18 oktober 2017 • Uppdaterad 30 augusti 2018
Fredrik Logenius, vd och delägare i Optidev, och kvalitetsansvarige Emil Kyrk som håller koll på driftdata från cirka 150 servrar där kundernas data registreras.
Fredrik Logenius, vd och delägare i Optidev, och kvalitetsansvarige Emil Kyrk som håller koll på driftdata från cirka 150 servrar där kundernas data registreras.

Optidev utvecklar ”robusta mobilitetslösningar” för spårbarhet, tillgänglighet och insamling av information inom bland annat transport, logistik och persontrafik. Vd Fredrik Logenius ger ett konkret exempel på vad företagets mjuk- och hårdvara gör.

– När du till exempel signerar ett paket digitalt på en brevbärares handdator, så är det våra system du använder.

Annons

Bland kunderna märks logistikjättar som Postnord, Schenker och DHL. I takt med att spårbarhet av försändelser och varor blivit allt viktigare inom alla branscher och ”big data” – datainsamling och analys – blivit hårdvaluta för företag har Optidev vuxit.

På huvudkontoret i Borås sitter 55 personer. Nu har Optidev också förvärvat det norska företaget Blinken efront, som är specialiserade på mobilitetslösningar inom polis, räddningstjänst, ambulans och annan hälso- och sjukvård.

– Hälso- och sjukvård är ett mycket intressant område, där den här tekniken kommer komma starkt de närmaste åren. Ett område är till exempel spårbarheten av mediciner. Idag kan man inte följa var medicin befinner sig - till exempel hos grossister, apotek, vårdcentraler eller hos patient, det kommer att bli viktigare, säger Fredrik Logenius.

Samtidigt är företaget på väg att öka antalet anställda på sitt Öresundskontor, med avsikten att växa mer i Danmark. Man har också kontor i Stockholm och Oslo.

– Vi skulle behöva rekrytera 5-10 personer till i Borås också, men det råder samtidigt kompetensbrist. Ifall vi inte skulle hitta rätt kompetens får vi överväga att öppna ett nytt kontor utomlands, säger Fredrik Logenius.

Valdemar LönnrothSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons