Annons

Bidrag till hemmaladdare för elbil

Regeringen har beslutat att införa ett ekonomiskt stöd för småhusägare som installerar hemmaladdare för elbilar, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Sverige • Publicerad 19 december 2017
Regeringen inför ett ekonomiskt stöd för småhusägare som installerar hemmaladdare för elbilar. Arkivbild.
Regeringen inför ett ekonomiskt stöd för småhusägare som installerar hemmaladdare för elbilar. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Regeringen inför ett ekonomiskt stöd för småhusägare som installerar hemmaladdare för elbilar. Arkivbild.

– Vi måste gynna omställningen till en fossilfri transportsektor och då är det viktigt att man ska ha möjlighet att gå över till de helt utsläppsfria sätten att transportera sig, säger klimatminister Isabella Lövin (MP) till Ekot.

Det så kallade ladda-hemma-stödet träder i kraft i februari, men gäller för laddare som installerats från och med årsskiftet. Privatpersoner kan få ekonomiskt bidrag för upp till hälften av kostnaden för själva laddpunkten och indragningen av el, högst 10 000 kronor per fastighet.

Amanda LindbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons