Annons
Nyheter

Även Marbäcks kyrka fuktskadad

Om några veckor börjar arbetet med att byta ut fuktskadat bjälklag i Marbäcks kyrka.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2010
Foto: Carina Svensson

Renoveringen rör främst torndelen i kyrkan. Det är träbjälkar som är inmurade som på grund av fuktskador måste bytas ut.

Arbetet väntas komma igång om några veckor och sedan pågå fram till mitten av april.

Annons

– Kyrkan kommer dock inte att stängas under den tid arbetet pågår, säger Lennart Standoft, fastighetschef i Åsundens församling.

– Vi kommer att se till att det blir undanplockat inför gudstjänster och andra arrangemang. Samtidigt tror jag det finns förståelse hos församlingen för att detta måste göras.

Kostnaden för renoveringen beräknas till cirka 300 000 kronor.

Liknande skador som dem som nu upptäckts i Marbäcks kyrka gjorde även att kyrkan i Brunn fick renoveras under förra året. Även där handlade det om bland annat fuktskadade bjälkar. Tillsammans med takrenovering blev det ett arbete som kostade nästan en miljon kronor. Även Tvärreds kyrka har drabbats av fuktskador som blivit åtgärdade.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons