Nittorp illa ute efter förlust

Det var matchen som skulle stärka Nittorps chanser att spela kvar i division 2. Det blev tvärtom.
Nittorp • Publicerad 1 mars 2015
Nittorp förlorade hemma mot Vänersborg. Foto: Karl Åkerström

Efter förlust med 2-3 mot Vänersborg är det nu rejäl fara å färde för ett NIK som såg krampaktigt ut, trots spelmässigt övertag.

De två på förhand starkaste lagen i den gastkramande kvalserien ställdes mot varandra redan i den andra omgången. Båda kom från välbehövliga segrar i den första omgången, Nittorp med en 54seger borta mot Mölndal och Vänersborg med en minst lika imponerande 100seger mot Tidaholm, och bevis gavs tidigt på att det skulle bli åka av i Nittorps ishall denna söndag då lagen delade broderligt på sylvassa chanser, dock utan att få utdelning.

Första perioden slutade mållöst, men det saknades som sagt var inte lägen för något av lagen att skaffa sig en ledning i denna ack så viktiga match.

När period nummer två startade var det Nittorp som satte sig i förarsätet direkt. Laget radade upp i princip givna mål, men missförstånd, målram och förmodad nervositet satte stopp för det. Istället blev det ironiskt nog Vänersborg som tog ledningen på ett hastigt uppstått friläge för Milos Babic. Nittorp deppade dock inte ihop för det utan fortsatte mata på mot Vänersborgs målvakt Pontus Holm, och efter alla missade chanser så var det en magnifik soloprestation av Johan Dånge som krävdes för att få in den lilla uslingen i mål. Vilt jubel och förnyat mod i NIKlägret, således, och även om det fortsatte svänga vilt åt båda håll perioden ut så stod sig 11 tills signalen för paus kom.

Den tredje perioden var bara två och en halv minut gammal när kalla kårar gick genom hela ishallen. Vänersborgs Martin Bartos fick en chans och tog den, 12 på resultattavlan och sakta men säkert började paniken sprida sig i hemmalägret. Som en skänk från ovan och Vänersborgs Filip Spindler och Ryan Wiley som båda såg till att få sig själva utvisade inom loppet av sju sekunder fick Nittorp spela i fem mot tre i nästan två minuter, och visst blev det mål. Ludvig Johanssons fullträff gav hopp om seger och ett utomordentligt utgångsläge i det negativa kvalet, men bara fyra minuter efter kvitteringen släcktes det igen då Daniel Orsborn kunde göra 23.

Nittorp forcerade med allt vad man hade under slutminuterna, men kropparna krampade och paniken spreds som en löpeld i spelarnas sinnen. En illavarslande tystnad spred sig över ishallen när slutsignalen ljöd, och NIKtränaren Niklas Bjelke gav en frustrerad matchanalys:

– Långa stunder är det spel mot ett mål, och det är deras. Så långt är jag nöjd, men det som bekymrar mig alla mest är att vi inte kan göra mål på alla de fantastiska chanser som vi fullständigt radar upp. Deras målvakt gör ett par makalösa räddningar, men det ska inte räcka för deras del, vi har ju mängder av chanser som det bara ska bli mål på, säger han med en suck och fortsätter:

– Vi har det dock fortfarande i egna händer, för vi ska ju möta Vänersborg en gång till. Vi är absolut inte körda än, och vi kan vinna resten om vi verkligen vill det. Det som oroar där är väl att vi har haft otroligt svårt att vinna flera matcher i rad under hela säsongen, säger Bjelke.

Nittorps nästa match i kvalserien spelas på tisdag, borta mot Tidaholm som har förlorat sina två inledande matcher.

ANDRA PERIODEN

Mål: 01 (25.31) Milos Babic (Mattias Gardebrant), 11 (27.44) Johan Dånge (Kevin Carlsson, Niklas Persson)

Skott: 12-14

Utvisningar Vänersborg: 2x2 minuter

TREDJE PERIODEN

Mål: 12 (42.28) Martin Bartos (Fredrik Essenholm), 22 (51.46, PP2) Ludvig Johansson (Andreas Andersson, Axel Thulin), 23 (55.39) Mattias Gardebrant (Milos Babic, Daniel Orsborn)