Annons
Nyheter

Tjechov bakom ny Schtunkfars

Efter några specialvarianter av Shakespeare blir det på söndag Tjechovs Onkel Vanja som skall framföras av gruppen 123 Schtunk.
Nyheter • Publicerad 7 april 2010
Foto: 

Om nu någon inbillar sig att det kommer att bli en originalvariant av den ryska klassikern lär vederbörande bli synnerligen förvånad. Här handlar det om en synnerligen fri tolkning, utförd av fyra clowner.

Förmodligen blir det väl en och annan fras ur Tjechovs egen pjäs, men mer lär det inte bli.

Annons

När gruppen vid flera tillfällen tidigare besökt Ulricehamn har det mest varit förvecklingar och förväxlingar och en hänsynslös drift med såväl originalpjäs som med publiken.

Även om de pjäser som spelas, eller förmodas spelas, som regel är tragedier brukar skrattsalvorna eka i lokalen, och det finns inget som motsäger gissningen att detsamma kommer att bli fallet även denna gång.

Den som tidigare på eftermiddagen besökt Folkets hus och avnjutit operetten Läderlappen lär få fem minuter på sig att hinna in och lyssna på de fyra schtunkarna.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons