Annons
Nyheter

Tåg, mord och en cigarr

En station där tågen har slutat gå, en stad i skräck och Freuds cigarr. Så ser teaterhösten ut.
Nyheter • Publicerad 14 september 2011

– Ja vi hoppades locka några järnvägsintresserade till teatern, säger Ingegärd Johansson från Ulricehamns riksteaterförening. Den handlar om järnvägsanställda som är kvar på en nerlagd station. De försöker hänga sig kvar där men det stannar aldrig några tåg där.

Hon talar om pjäsen Tid för avgång, som inleder teaterhösten den 9 oktober.

Annons

Pjäsen beskrivs som ”En skenbar komedi”.

Den 3 november blir det Morden på Canal street, som är baserad på Doktor Jekyll och mister Hyde.

”I mörkret när ingen ser får ondskan fritt spelrum. Och hotet kommer från det håll som man allra minst kan ana: en läkare höjd över alla misstankar...”

– Den tyckte vi verkade spännande, säger Ingegärd Johansson.

Slutligen blir det en musikal, Freuds cigarr.

– Musik försöker vi ha i någon föreställning per säsong.

Nu hoppas teaterföreningen på stort intresse från ulricehamnarna. Vad som lockar publik tycker Ingegärd Johansson kan vara svårt att förutsäga ibland.

– Det skiftar väldigt, från att vi har trettio i publiken, till fulla hus. Det finns en kärna av väldigt teaterintresserade, sedan får vi försöka locka till oss de andra också, säger hon och nämner även att teaterföreningen firar trettio år nästa år, och att detta förmodligen kommer att uppmärksammas på något sätt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons