Annons
Nyheter

Stor operakrock i Ulricehamn

Aldrig förr har utbudet av opera varit så stort i Ulricehamn som på lördag.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2011

Dels bjuds det operaklassiker på Format butik och café, dels är det direktsändning i Folkets hus av Don Giovanni från The Met i New York.

Till Format kommer sopranerna Signe Lind och Trine Vestergaard samt pianisten Tomas Johnsson, och de ska enligt programmet bjuda på pärlor från operans och operettens sköna värld. De kommer även att prata lite om handlingen i de olika styckena.

Annons

Dessutom visar Barbara von Barnrode konst.

Operan gör att Format hittills har bjudit på ett rätt brett program. Tidigare har man till exempel haft konsert med bandet Trunk, en trio på munspel, nyckelharpa och sång.

– Vi tycker det är roligt att testa olika saker, ibland har vi fotboll, ibland opera, vi gör lite vad vi känner för, säger Karin Rylander på Format.

Precis samtidigt som Format kör sin operakväll är det livesändning från The Met i New York av Mozarts Don Giovanni.

Lördagens föreställning är en ny version, regisserad av Michael Grandage.

– Don Giovanni har en karismatisk livslust, men han är inte bara en serieförförare, han är en mörk, komplex person, har han sagt om föreställningen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons