Annons
Nyheter

Stämningsfullt i Nittorps kyrka

Det många som tog sig tid att lämna julstöket för ett kyrkobesök i söndags kväll.
– Det är jag glad, tacksam och stolt för, säger Canbrahs körledare Karl-Johan Gollnik.
Nyheter • Publicerad 20 december 2010
När Canbrah framförde sitt julprogram föll snön sakta utanför kyrkfönstrena. Karl-Johan Gollnik sjöng O helga natt så det kändes i magtrakten.Foto: Anette Westerlund

Kören Canbrah hör hemma i Dalstorps pastorat och har kantor Karl-Johan Gollnik som ledare. I söndags kväll var det dags för körens årliga julkonsert, en konsert som lockade närmare 300 personer.

På programmet trängdes gammal, traditionell musik med lite nyare. Så ska det vara tycker Karl-Johan Gollnik.

Annons

– Jag tror att folk gillar det, säger han.

Karl-Johan Gollnik själv sjöng O helga natt, Susanne Nygren var solist i sångerna Who would imagine a king och Decembernatt. I Julens tid är här var Johannes Persson och Staffan Bäck solister och i Decembernatt bidrog också Barbro Karlsson, Mia Olsson, Madeleine Zackrisson och Helene Lundberg med varsitt solo. Helene Lundberg läste också en juldikt i låten Tindra stjärna.

Övriga sånger som sjöngs var bland annat Koppången, Bereden väg för herran, Stilla natt och Julbön. I flera av sångerna i programmet stod Karl-Johan Gollnik för sångarrangemangen. Jösta Björling höll i andakten.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons