Annons
Nyheter

Sjuhäradsfestivalen till Borås

Sjuhäradsfestivalen bantar utbudet och flyttar från Ulricehamn. Åtminstone är det arrangörernas plan.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2010

Förra året arrangerades den fjärde Sjuhäradsfestivalen vid Sturebadet/gamla järnvägsområdet i Ulricehamn. Utbudet av aktiviteter och spelningar var som vanligt mycket stort, men publiken svek – igen.

Samtidigt blåste det upp till storm kring i stort sett allt som hade med festivalen att göra: Kostnaden ifrågasattes, utbudet ansågs för smalt, besökarna fick glåpord för sitt utseende, omkringboende klagade över störd nattsömn...

Annons

Dessutom hade kommunens kulturförvaltning av besparingsskäl tvingats avsäga sig arrangörskapet, som istället togs över av en nybildad förening, SeptEmber. Det innebar ett större ekonomiskt risktagande, men allt räddades av frikostiga bidrag från Sjuhärads kommunalförbund och Västra Götalandsregionen.

I sommar blir det troligen ingen festival i Ulricehamn. Arrangörerna planerar att flytta den till Borås, men först måste man jaga sponsorer/finansiärer. Årets budget är i vilket fall mindre, vilket innebär att antalet programpunkter kommer att minskas radikalt – från ett hundratal till ungefär hälften. En stor del av innehållet kommer ungdomar som deltar ideellt att svara för.

Fotnot: SeptEmber, den arrangerande föreningen, har hämtat sitt namn från latinets ord för sju – sept – som i Sjuhärad, och engelskans ord för glödande kol – ember. Tillsammans alltså ungefär Sjuhäradsglöd.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons