Annons
Nyheter

Sauk och kåldolmar dragplåster i höst

Riksteatern satsar på bredd i Ulricehamn i höst. En påkostad familjeföreställning, 50-talsnostalgi och en laddad Stefan Sauk ingår i utbudet.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2014
Nationalteaterns Kåldolmar och kallsipper i nytolkning av Parkteatern och Club killers väntas dra storpublik till Bryggan den 24 augusti. 18 personer ingår i den påkostade produktionen.
Nationalteaterns Kåldolmar och kallsipper i nytolkning av Parkteatern och Club killers väntas dra storpublik till Bryggan den 24 augusti. 18 personer ingår i den påkostade produktionen.Foto: Petra Hellberg

Efter att ha bjudit på ett något smalare utbud under våren hoppas Ulricehamns riksteaterförening med att locka storpubliken till höstens tre klara föreställningar.

– På 123 Schtunk var det i princip fullsatt i Folkets hus, men både Kung Domalde och Älskaren var ju lite smalare produktioner. Det var ändå många som reste till Ulricehamn för att se de föreställningarna och efter förutsättningarna är vi ändå nöja med att det kom strax under 100 personer och tittade, säger Lina Fyrvakter, ordförande i riksteaterföreningen.

Annons

Betydligt mer än 100 personer lär titta på när Kåldomar och kallsipper spelas vid Bryggan den 24 augusti. Produktionen är en nytolkning av Nationalteaterns 70-talsklassiker och marknadsförs som en påkostad och kritikerrosad familjeföreställning.

– Skulle det bli regn spelas den i Bryggans tält och då kan vi ta max 500 personer. Blir det fint väder spelar vi ute och då blir publiken ännu större. Det går att ta med barn från ett eller två år, det är väldigt mycket musik. Det är en jättebra föreställning som gjorde succé i Stockholms parker förra året, säger Lina Fyrvakter.

Om Kåldolmar och kallsipper riktar sig till familjer är målgruppen för Tag det rätta – tag Cloetta aningen mognare. Föreställningen är en uppföljare till Ta't lugnt, ta en toy, som spelade i Ulricehamn förra året. Temat är liksom då 50- och 60-talsnostalgi.

– Ta't lugnt, ta en toy var väldigt uppskattad bland de som var med på den tiden. Vi tror och hoppas att det blir fullsatt nu också, säger Lina Fyrvakter om föreställningen som spelas den 13 september.

Stefan Sauk avslutar höstens färdiga repertoar med SAUK – fortfarande skeptisk, and som fcuking music den 17 oktober.

– Den ska också bli spännande att se. Jag har sett en liten snutt av den i Göteborg, stuket är lite detsamma som i Tillfälligt avbrott, säger Lina Fyrvakter.

Tillfälligt avbrott var som många kanske minns ett återkommande inslag i det kultförklarade tv-programmet Lorry från början av 90-talet och tillika Stefan Sauks stora genombrott bland den breda publiken.

Lina Fyrvakter flaggar för att det kan bli ytterligare en föreställning i riksteaterföreningens regi i höst.

– Det blir i så fall en kortare redovisning av Kafka någon gång i november. En monolog, med samtal och soppa efteråt, säger hon.

Kåldolmar och kallsipper

Av: Nationalteatern

Med: Parkteatern och Club killers

Datum: Söndag 24 augusti

Plats: Bryggan

Tag det rätta – tag Cloetta

Med: Solveig Bergqvist Larsson, Cecilia Kyllinge, Bengt Kyllinge och Anders Larm

Datum: Lördag 13 september

Plats: Folkets hus

SAUK – fortfarande skeptiskt, and some fcuking music

Med: Stefan Sauk

Datum: Fredag 17 oktober

Plats: Folkets hus

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons