Annons
Nyheter

Rundgång flyttar norrut

När Cirkus Rundgång sista helgen i maj bjuder in till rockfest är spelplatsen Timmeleparken.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2010
Björn Brolin och Janne Carlsson tar helgen 28-29 maj med sig Cirkus Rundgång och skapar en rockfestival i Timmeleparken.Foto: Henrik Erickson

När Janne Carlsson och Björn Brolin möter upp utanför Timmeleparken är det fullt pådrag på parkeringen. SPF och PRO arrangerar danskväll och snart hörs toner av dragspel och kramgoa låtar.

Om två veckor blir det annat ljud i skällan. Då arrangeras Cirkus Rundgång för andra gången. Under två dagar ska elva band stå på scenen.

Annons

– Vi utökar från en till två dagar och hoppas det ska kunna bli som en liten minifestival, säger Janne Carlsson som är en av två arrangörer.

– Det var en kvartett förra året. En satsar på musiken för egen del och en på familjen. Nu är det jag och Björn kvar, skrattar Janne.

Club Rundgång har blivit ett varumärke inom Ulricehamns musikliv. Som arrangör av rockkvällar lockar man en stadig besökarskara på runt 200 personer.

– Club Rundgång lever i högsta grad men problemet just nu är att vi saknar lokal, säger Carlsson.

Cirkus Rundgång är namnet på ett större event som hade premiär förra året. Då var spelplatsen ett tält utanför Bryggan. Nu flyttar man alltså norrut, till parkmiljö.

– För vår generation är det lite nostalgi med Timmeleparken så vi tycker det är lite kul. Även om de yngre inte förstår något av det hoppas vi att det ska bli bra. Anläggningen är i väldigt bra skick och det finns tak över huvudet. Samtidigt är det en ekonomisk fråga. Det kostar över 50 000 att hyra ett tält motsvarande det vi hade förra året, säger Carlsson.

Rundgångsgänget gick back på förra årets Cirkus. Då drog sig dragplåstret Dead by April ur dagen före och biljettförsäljningen på plats gick sämre än väntat.

– Vi ger inte upp. Det tar tid att bygga upp något och vi tror på det vi gör. Som jag ser det är det livsviktigt för Ulricehamns musikscen att någon gör det vi gör, säger Janne Carlsson.

I de leva banden är det bara män som spelar. Det är två unga män som står bakom Cirkus Rundgång. Är rockmusik en manlig domän?

– Lite är det väl så, tyvärr. Visst kommer det även tjejer och tittar men min bild är att tjejer gärna dansar när de går ut. Här är det mer musik och gött snack, säger Björn Brolin.

Annons

Janne och Björn beskriver startfältet vid årets Cirkus Rundgång som mycket bra.

– Sinnesjukt bra till och med. Även om det inte är musik som spelas på P 3 varje dag är det hög klass på alla band. Det finns inte många möjligheter att uppleva den här typen av musik i Ulricehamn, säger Carlsson.

Royal Republic

Transport League

The Fast forwards

The Liptones

Deals Death

Stone Wall Noise orchestra

Marissa burns Trey

Tha Fantastic People

Riot Blvd*

Capitan Problemo*

Embrace The Symphony*

* Har lokal anknytning till Ulricehamn.

Lyssna på banden via länkar på UT:s hemsida.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons