Annons
Nyheter

Rotarys jazzkonsert gav dubbelt bistånd

Trivsamt, trångt och dubbelt stödjande. Så kan man sammanfatta söndagens jazzkonsert.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2010
Dragare. Anders Hultman höll sig till den soliga delen av gatan.
Dragare. Anders Hultman höll sig till den soliga delen av gatan.Foto: 

Rotaryklubben har skaffat sig en vana vid att arrangera konserter till stöd för olika slags verksamhet. Under de två senaste åren har det gällt konserter med hemvändande eller kvarboende Ulricehamnssångare och -musiker.

Denna gång, den första för 2010, var av annat slag. Nu handlade det om gladjazz à la New Orleans och Dixieland, exekverad av, om uttrycket tillåts, ett gäng go'a gubbar från Göteborg, en grupp på åtta musikanter som framträdde under gruppnamnet The Board Band.

Annons

Konserten varade i cirka två och en halv timme, med avbrott för en paus, där Rotary bjöd på fika.

Biljettintäkterna, uppskattningsvis drygt 30 000 kronor går till den internationella kampen för att utrota sjukdomen polio. Sedan hjälpaktionen ”The Polio Plus Challenge” inleddes 1985 har mer än två miljarder barn vaccinerats mot sjukdomen, men ännu återstår mycket innan kampen är vunnen.

Med tanke på den snabbt uppkomna katastrofsituationen i Haiti gjordes en extra insamling till förmån för de lidande i landet. Den inbringade 8 170 kronor.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons