Annons
Nyheter

Roman bjöd på cirkusskola

När Roman Kripatov uppträdde på Stadsbiblioteket i Ulricehamn i lördags blev barnen artister för en dag.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2011
Snurrigt trick. Barnen fick prova många olika cirkuskonster.
Snurrigt trick. Barnen fick prova många olika cirkuskonster.Foto: Christer Seldevall
Det var en entusiastisk publik som mötte upp vid Cirkusskolan i Stadsbiblioteket i Ulricehamn
Det var en entusiastisk publik som mötte upp vid Cirkusskolan i Stadsbiblioteket i UlricehamnFoto: Christer Seldevall
Ella håller tungan rätt i mun.
Ella håller tungan rätt i mun.Foto: Christer Seldevall

I högt tempo bjuds det på vådliga balansakter, nervpirrigt jonglerande och roliga trick med ringar i luften. Det är således riktiga cirkuskonster som lärs ut.

Först visar Roman hur de går till, sedan är det barnens tur att testa. Och de på tårna. Så snart ett nytt nummer annonseras ut, är nävarna i luften. ”Jag vill, jag vill”, är det tydliga beskedet från det tiotal barn som sitter samlade på den röda mattan.

Annons

Roman har full koll på läget och låter en i taget komma fram, och med applåder från publiken som stöd, bli stjärna för en stund.

Glädjen i deltagarnas ögon är inte att ta miste på, då de till sin egen förvåning upptäcker sina oanade förmågor. Att Roman Kripatov finns i bakgrunden för att med små, nästan omärkliga gester, stötta i de kritiska ögonblicken, är inget man tänker på.

Roman Kripatov bjuder även på några egna konster. Då han ställer sig på händerna på en bräda som i sin tur ligger på uppstaplade rör, får han den unga publiken att kippa efter andan.

När sedan föreställningen närmar sig sitt slut, upptäcker några av barnen att det ligger tre långa knivar bland Romans cirkusföremål. Och fantasin tar fart.

Men trots högljudda uppmaningar visar sig Roman först ovillig att låta sig övertalas att jonglera med de farliga föremålen.

– Det verkar lite läskigt, jag tror inte jag ska... säger han med darr på rösten, men med glimten i ögat.

– Jooo...! ropar publiken.

– Okej, då, svarar Roman och ger publiken vad den vill ha.

Den här gången får barnen inte prova. Trots förfrågningar.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons