Annons
Nyheter

Riggos rullande röjer i Lillsjön

Rickard Skoglund med kompisar får Lillsjöns tak att lyfta.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2011
Foto: Anette Westerlund

Det är fredagskväll i mars. Nittorps egen showartist Rickard Skoglund och hans sambo Maria Rydström har satt samman en show som repeterats in i det sista. I gruppen finns ett live-band från Jönköping, The presidents, som ackompanjerar samt Rickards kompisar från musikalsverige Åsa Andersson, David Lindgren, Kristina Lindgren och Jesper M Sjöberg.

Arrangörsgruppen från Nittorps IK har haft ett enda önskemål. Gärna mer svenskt. Det har Maria Rydström tagit fasta på. Och hon verkar ha valt helt rätt låtar. Det dröjer inte många minuter innan publiken står upp på sina stolar och sjunger med och dansar.

Annons

Precis som för 25 år sedan ligger röken tjock i lokalen. Fast den här gången är det inte cigarettrök som stinker, den här gången är det rök som ska göra idrottshallen till en förtrollande nöjeslokal.

– Mörkret är idrottshallens bästa vän, säger arrangörgruppens Stefan Mårtensson inför premiären.

I köket står föräldrar från ungdomslagen och lägger upp mat. Cirka 300 gäster serveras på 20 minuter. Därefter ska det diskas. Det tar hela kvällen, berättar Stefan Mårtensson.

På catwalken ute i salongen framför Rickard Skoglund, hans dansande och sjungande vänner samt The Presidents en U2-medley. De som satt ner på sina stolar under de första låtarna står nu upp och sjunger och klappar händer. Snart är det dags för en paus och efterrätt. Därefter väntar ytterligare en sektion med nya låtar. Den här gången är det Magnus Ugglas låtar som får igång publiken. Riktigt känslosamt blir det när gravida Kristina Lindberg håller om sin mage och sjunger Ugglas låt Första gången.

I lördags var det dags för föreställning nummer två och nu på lördag är det dags för den tredje och sista.

Låtlista a la Rickard Skoglund/Maria Rydström

? Helena och jag, The Pinks

? Gloria, Carola

? Vill ha dig, Style

? Oh, la la, jag vill ha dig, Ulf Lundell

? En kväll i juni, Lasse Berghagen

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons