Annons
Nyheter

Rickard och Ashkan spelar i Sideshow

I konkurrens med 500 andra förhoppningsfulla artister fick Rickard Skoglund från Nittorp och Ashkan Ghods från Ulricehamn ledande roller i musikalen Sideshow.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2010

När det i lördags var dags för Europapremiär för musikalen Sideshow var det två ”gamla” skolkamrater från Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn som hade bärande roller på scenen. Det var Rickard Skoglund och Ashkan Ghods, som för tio år sedan spelade i Blodsbröder på Tingsholms scen.

Sedan dess har båda utbildats inom teater- och musikalfacket, och de har båda utvecklats och blivit allt mer uppmärksammade.

Annons

När det var dags för audition för rollerna i Sideshow i januari fick som nämnts de båda varsin roll.

– Det känns jättekul att få spela mot min vän Ashkan, kommenterar Rickard.

Han berättar också att föreställningen blev otroligt väl bemött när den hade premiär i lördags. Både publik och press var mycket nöjda med denna stora produktion.

Musikalen bygger på en sann historia om de båda siamesiske tvillingarna Daisy och Violet Hiltons liv och strävan efter berömmelse och kärlek. Det är en vacker intensivt förväntansfull berättelse om två systrar som vill bli älskade och accepterade för de människor de är.

När de båda systrarna föddes sammanväxta insåg redan barnmorskan att det skulle gå att tjäna pengar på dem. I praktiken köptes de av en direktör för en ”freak show”, en föreställning där missbildade människor och djur visades för betalning.

Emellertid var systrarna både vackra och begåvade. Genom sin sång gjorde de karriär inom show business och medverkade så småningom i en Hollywoodfilm.

Denna musikal från 1999 utspelar sig under 1930-talet då systrarna stod på toppen av sin karriär.

Musikalen fick goda recensioner och spelades för fulla hus på Broadway. Den uppsättning som nu görs av Stage Fantasy Production blir Europapremiär. Premiärföreställningen framfördes i Falkenberg i lördags.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons