Annons
Nyheter

Redo för show

När Sisterhood äntrar scenen vill de roa inte bara män utan kvinnor också. Den 2 april på folkets hus är det dags för premiären av Gentlemen?s night
Nyheter • Publicerad 24 mars 2011
Gänget bakom Sisterhood är redo för show.
Gänget bakom Sisterhood är redo för show.Foto: Sonja Rapinoja Johansson

Åtta kvinnor i blandad ålder med olika personligheter och viljor. Tillsammans bildar de Sisterhood, som i över ett år har tränat till premiären av Gentlemen?s night.

- Om vi är redo, ATT vi är! säger Sara Pettersson.

Annons

Nu är det inte många dagar kvar till premiären, och visst fladdrar det till lite i magen på projektledarna när man pratar om den.

Det är Berit Axelsson, Isabella Knutsson och Sara Pettersson från Ulricehamn som är initiativtagare och projektledare. De tycker att det är skönt att vara tre stycken i rollen som ledare.

- Ensam hade det aldrig gått, men tre stycken är precis lagom. Som projektledare kompletterar vi också varandra. Att vi tänker olika ibland är faktiskt en vinst, säger de.

Vägen från idé till premiär har kantats av hårt arbete. De har varit tvugna att lära sig nya saker både på och utanför scen. På scen har de jobbat med bland annat dans och koreografi. Utanför scen har den ekonomiska biten med sponsorer varit en ny erfarenhet. Vilket Isabella påpekar är nyttigt.

- Man har lärt sig så grymt mycket! säger hon entusiastiskt.

Målet är att skapa en bra stämning, från minglet innan föreställningen till efteråt när det är dags att gå hem.

- Besökarna kommer vara jädrigt glada när de går därifrån, säger Isabella.

Och visst har tanken på ytterligare föreställningar slagit dem. Men just nu väljer de att fokusera på de två kommande, och kanske låter de sig drömma om ytterligare några på Folkets hus lutande scen. Hur det kommer gå, när det bara är högklackat som gäller, återstå att se om ett par veckor.

Projektledarna berättar att det finns 200 platser på folkets hus och inför premiären har biljetterna sålt bra.

Sonja Rapinoja Johansson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons