Nyheter

Orbison Band gästar Ulricehamn

Under fredagskvällen uppträder Orbison band och the Claudettes i Skotteksgården i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 1 april 2011
Johnny Duvert är sångare och frontfigur i Orbison band.
Johnny Duvert är sångare och frontfigur i Orbison band.Foto: Pressbild

Spelningen ingår i den turné som bandet just nu är ute på. Den är samtidigt ett sätt att uppmärksamma att det är 75 år sedan artisten Roy Orbison föddes.

Orbison band bjuder på konserten Black & White Night, som baseras på Roy Orbisons konsert med samma namn. Den framfördes i Los Angeles 30 september 1987, drygt ett år före Roy Orbisons bortgång.

På scenen då medverkade Bruce Springsteen, Elvis Costello, Tom Waits samt sångerskorna Bonnie Raitt, Jennifer Warnes och k d lang. Med på scen fanns även Elvis Presleys kompgrupp de sista nio åren.

Konserten nu framförs i sin helhet med alla 17 låtarna i samma ordning som originalspelningen.

Orbison band har nyligen till viss del ombildats. Inte minst har nye sångaren Johnny Duvert tillkommit. Han har gestaltat Roy Orbison i närmare 20 år. Han slog igenom 1994 som finalist i tv-programmet Sikta mot stjärnorna och har sedan dess varit med i ett flertal tv-sändningar och evenemang runt om i världen.

Sångare i bandet är Johnny Duvert, välkänd tolkare av Roy Orbisons musik.

På gitarr finns Martin Olsson och Bengt Wikström. Den senare har spelat med Elvis originaltrummis D J Fontana samt Jerry Lee Lewis basist B B Cunningham. Vidare medverkar Dennis Tannerberg på trummor, Christer von Zweigbergk, keyboard och Bo Wikström, bas. Till bandet hör sångduon the Claudettes som består av Maria Wikström och Malin Carlberg.

Låtlista för spelningen:

Only the Lonely

Dream Baby (How Long Must I Dream)

Blue Bayou

The Comedians

Ooby Dooby

Leah

Running Scared

Uptown

In Dreams

Crying

Candy Man

Go, Go, Go (Down The Line)

Mean Woman Blues

(All I Can Do Is) Dream You

Claudette

It`s Over

Oh, Pretty Woman

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.