Annons
Nyheter

Ny skiva av Norgren

Daniel Norgren, säregen musiker som bor på Rude kulle, har släppt sin fjärde skiva.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2011
Daniel Norgren.
Daniel Norgren.Foto: Anders Rosenberg

Den nya EP:n heter Black Vultures.

Borås Tidning skriver att han nu återgår "till det ruffigt mörka sound som inledde karriären, om än stöpt i en mer melankolisk, finstämd och eftertänksam form", och ger skivan betyget fyra av fem.

Annons

Daniel Norgren placeras ofta in i bluesfacket. När UT intervjuade honom tidigare i år sade han om sin musik bland annat att den var "jävligt rakt på" och "lantlig och enkel". Han sade då också att den nya skivan är "grymt influerad" av miljön på Rude kulle. Dessutom är omslagsfotot från hemtrakterna i Tvärred och taget av frun Petra Wester.

Första skivan släppte han 2007, nyligen släppte han sin tredje skiva, Horrifying Deatheating Bloodspider, där många låtar är inspelade i en tagning, vilket är lite talande för hans inställning. Då blir det ärligare och med en annan slags energi än om man sitter och petar i låtarna efteråt, tycker han.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons