Annons
Nyheter

Ny färg på Timmele kyrka

Under våren och sommaren ses Timmele kyrka över. Bland annat kommer fasaden och fönstren att målas om.
Nyheter • Publicerad 4 april 2013

– Det är en stor satsning som görs på Timmele kyrka, säger Yvonne Josefson som är kyrkogårds- och fastighetschef på Svenska kyrkan i Ulricehamn.

Förutom målningen av fasaden och fönstren kommer klockstapeln att målas. Dessutom kommer byggföretaget RB Kandibo AB, som har fått uppdraget att se över kyrkan, att kontrollera taket, eftersom detta är i dåligt skick. Exakt hur dåligt skick återstår dock att se när man tar ned alla tegelpannor.

Annons

– Vi har inte kontrollerat allt. Det är främst utefter kanten mot klockstapeln där det inte ser bra ut, där tegelpannorna ger med sig, säger Yvonne Josefson.

Någon gång till sommaren ska arbetet vara klart. Oklart exakt när, eftersom arbetet är väderberoende.

Kyrkan kommer att ha öppet som vanligt hela tiden.

– Sedan ser det naturligtvis inte så roligt ut att ha byggnadsställningar på denna fina gamla kyrka men det är ju ända sättet, säger Yvonne Josefson.

Svenska kyrkan i Ulricehamn har fått så kallad kyrkoantikvarisk ersättning på 75 000 kronor för arbetet men detta bekostar långt ifrån allt. Istället är det i förlängningen församlingsmedlemmarna som bidrar med mycket.

– Det är genom kyrkoavgiften, avgiften som medlemmarna betalar, som renoveringen finansieras.

Timmele kyrka får snart en snyggare fasad.FOTO: lisa jalakas

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons