Annons
Nyheter

Musikresa fyllde bygdegården

Det var mer allsång än på Skansen. Och det var exakt rätt låtar för besökarna som fyllde Blidsbergs bygdegård.
Blidsberg • Publicerad 21 november 2015
Anders Larm, Bengt Kyllinge, Cecilia Kyllinge och Solveig Bergqvist Larsson höjde temperaturen rejält i Blidsbergs bygdegård i torsdags kväll. Foto: Leif Fjellström
Anders Larm, Bengt Kyllinge, Cecilia Kyllinge och Solveig Bergqvist Larsson höjde temperaturen rejält i Blidsbergs bygdegård i torsdags kväll. Foto: Leif Fjellström

Inför föreställningen Tag det rätta - tag Cloetta, så hade arrangerande Blidsbergs bygdegårdsförening en förhoppning om att få sälja 100 biljetter.

- Men vi sålde slut på allihop, säger Anna-Lena Kjellman från föreningen.

Annons

Vilket innebar att det satt 170 besökare i salongen när den musikaliska resan genom 50- och 60-talet inleddes. För det var just musik som hela föreställningen byggde på och där Solveig Bergqvist Larssons berättelse om uppväxten uppe i Norrland fylldes ut med låtar från den aktuella tidsperioden. Synnerligen väl framförda av Cecilia Kyllinge (sång), Bengt Kyllinge (gitarr och saxofon) samt Anders Larm (klaviatur och bas).

Publiken var till övervägande del från de åldersklasser som växt upp under de åren och som lätt kunde sjunga med i exempelvis Siw Malmqvists Slit och släng, Nora Brockstedts Que sera sera och Wanda Jacksons Let´s have a party.

Drygt 20 sånger, varav nästan alla med svensk text, hann man avverka på den cirka två timmar långa föreställningen (inklusive paus på 20 minuter) och det var ingen tvekan om att publiken fick vad den ville ha i fråga om musik. Sällan har det varit så lätt att få igång allsång som den här kvällen i bygdegården.

Om publiken var helnöjd så var det inte mindre belåtna miner hos arrangörerna.

- Vi gör det här för att förgylla tillvaron för folket runt omkring, samtidigt som vi vill att bygdegården skall användas, säger Anna-Lena Kjellman.

Dagen till ära så hade man plockat fram de gamla stolsraderna igen, vilka inte räckte till för att ta emot alla besökare, utan det blev även till att fylla på med lite vanligare stolar.

- Det är kul att kunna genomföra något sådant här men det innebär samtidigt en massa jobb för oss som är involverade. Direkt efter föreställningen så måste vi bära bort stolarna igen och sedan diska och städa eftersom det är dans här i morgon, säger Anna-Lena Kjellman.

Varför blev det fullsatt i kväll?

- Delvis för att folket runt omkring är lojala och kommer när det arrangeras något. Men också för att man visste vad föreställningen handlade om. Vi sålde såklart de flesta biljetterna här hemma i samhället men också en hel del biljetter inne i Ulricehamn. Så det var inte bara besökare härifrån Blidsberg.

Då blir det en slant över till föreningen?

Annons

- Inte från föreställningen för där måste vi ha förlustgaranti från kommun och region för att det skall gå ihop. De enda pengar som bygdegårdsföreningen tjänar i kväll är från kaffeserveringen men det blir inte många hundralappar över när inköpen är betalda. Men vi är jättenöjda ändå för vi gör inte detta för pengar utan för att bygdegården skall användas.

Familjen tog med farmor på semester.
Familjen tog med farmor på semester.
Anna-Lena Kjellman kunde efter mycket arbete pusta ut - och vara nöjd med teatersatsningen.
Anna-Lena Kjellman kunde efter mycket arbete pusta ut - och vara nöjd med teatersatsningen.

Vi gör det här för att förgylla tillvaron för folket runt omkring.

Henrik EricksonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons