Annons
Nyheter

Lyssna på gospel från Dalstorp

I söndags kväll bjöds kyrkobesökarna på sång från två gospelkörer. Movin?gospel hemmahörande i Ljungsarp sjöng tillsammans med Boråsbaserade Living gospel.
Nyheter • Publicerad 27 september 2010
Praise the Lord. Eva N Edgren från Ljungsarp håller i taktpinnen när två körer slås samman för gemensam konsert.
Praise the Lord. Eva N Edgren från Ljungsarp håller i taktpinnen när två körer slås samman för gemensam konsert.Foto: Anette Westerlund

I helgen har de båda körerna haft träningsläger, skulle man kunna säga. Helgens övningar resulterade i en konsert i Dalstorps kyrka.

– Vi har satt samman en repertoar tillsammans och bestämt oss för att den ska handla om hur gospelen var från början, hur den har utvecklats och hur den är i dag, säger Eva N Edgren som är körledare för båda körerna.

Annons

Konserten inleddes med sång och dans, bokstavligt talat, därefter kom sånger som He?s our hope, Let freedom ring och Amazing grace. Den sistnämnda framfördes också av kantor Karl Johan Gollnik på kyrkorgel.

Sist i konserten sjöngs låtar som Abbas Thank you for the music och We are the world.

De två körerna ackompanjerades av Larsowe Peterson, Mikael Eriksson, Conny Svahn och Hasse Wahlberger. Larsowe Peterson spelade Att angöra en brygga på saxofon. Jösta Björling höll i andakten.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons