Annons
Nyheter

Linnea Marstorp debuterar med filosofisk barnbok

När förlaget kom med ett positivt svar kändes det overkligt.
– Alla hade ju sagt att det var så svårt och att man kan få försöka i flera år, säger Linnea Marstorp.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2013
Linnea MarstorpFoto: Privat
Caroline Theil på bokhandeln visar upp Linnea Marstorps bok Platon och jag.Foto: Anders Rosenberg

Linnea har växt upp dels i Uppsala, dels i Ulricehamn.

Hon tillbringade somrarna och alla andra lov i Bjättlunda utanför Ulricehamn. Och när han var i Ulricehamn tillbringade hon mycket tid i bokhandelshuset eftersom hennes släktingar har drivit bokhandeln. land annat så är hennes mormors far Martin Ekeskog.

Annons

– Bokhandeln har varit mitt andra hem. Därför kändes det väldigt kul att boken går att köpa där nu.

Numera studerar Linnea dock arkeologi i Uppsala.

Skriva har hon alltid gjort.

– Jag har länge funderat på att skriva barnböcker. Men eftersom alla har sagt att det är så svårt att få något utgivet har jag aldrig försökt. Jag har skrivit för mig själv och ibland har jag läst för syskonbarnen.

Men i våras skickade hon trots allt in ett manus till lite olika förlag och då gick det bra med en gång.

Boken, Platon och jag, handlar om Peter, en nyfiken liten pojke som funderar på allt och med sin pappas hjälp försöker förstå världens konstigheter.

Boken är illustrerad av Linneas kusin Sara Marstorp.

Platon och jag är långt ifrån det enda som Linnea har skrivit. Hon säger sig ha datorn full med projekt i olika stadier. Bland annat har hon skrivit en rimsaga som hon håller på att illustrera själv.

Ofta går det till så att hon får en idé, sedan får den ligga till sig en tid innan hon skriver. Med Platon och jag tog det cirka ett år innan hon satte sig och skrev ner själva historien.

Men någon ny bok är det inte på gång. För just nu tar arkeologistudierna mycket tid. Klart är i alla fall att hon kommer skriva ännu mer.

– Jag kommer alltid att skriva. Om jag sedan kan försörja mig på det helt och hållet någon gång vet jag inte. Jag ska skriva så mycket jag kan i alla fall.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons