Annons
Nyheter

Labero byter Paris mot Ulricehamn

Joe Labero byter vårsolen i Paris mot en tälttillvaro i Ulricehamn. Om en vecka kommer världsstjärnan till Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 16 april 2010
Joe Labero lämnar Paris, så snart han kan, och kommer till Ulricehamn om en vecka.
Joe Labero lämnar Paris, så snart han kan, och kommer till Ulricehamn om en vecka.Foto: Kristofer Sandberg

Vi når Joe Labero på en trottoarservering i Paris, där han är på affärsresa och samtidigt hamnade i det flygelände som askan från Island ställde till med.

På torsdag måste han dock var hemma då är det premiär på illusionisten omfattande tältturné i Sverige.

Annons

Totalt ska man hinna med 27 orter på knappt en och en halv månad.

Det börjar i Alingsås på torsdag, fortsätter med Kungsbacka på fredag och Ulricehamn blir tredje ort på turnén. Det hela avslutas i Skellefteå den 4 juni.

Varför Ulricehamn?

– Ja, det kan man kanske undra, men vi har medvetet valt ut orter som normalt inte har något utbud av den här digniteten, säger Joe Labero.

Vad är det då som kommer att hända i Ulricehamn?

– Först kommer vårt tält som är stort som tre basketbollsplaner att resas direkt efter man rivit det vid föreställningen i Kungsbacka.

Vad mer?

– Det blir en blandning av en del nummer jag gjort i tidigare sammanhang och en del nytt. Allt kommer publiken att kunna följa, inte bara direkt visuellt, utan också via två stora TV-skärmar i tältet.

Vilket är egentligen ditt mest uppskattade nummer?

– En bra fråga, men svår att svara på. Det blir nog något av numren när jag antingen sågat itu mig själv eller någon annan. Numret Blade Runner, när jag klöv mig själv på längden med en jättelik klinga tyckte många var otroligt häftigt. Numret där jag växlade pengar med en bankkassörska och gjorde femhundralappar av hundralappar var det också många som uppskattade.

Annons

Är det något nummer du själv gått och funderat på men ännu inte hittat fram till.

– Jag har en idé om att ha en stor hästbox, leda in en svart häst från den ena sidan, en vit från den andra och slutligen ta ut en svartvit zebra. Det är inte olösbart, det största problemet blir nog att handa zebran, det är ett besvärligt djur.

Hur har biljettförsäljningen gått och vad kostar det att titta på?

– Riktigt bra faktiskt och priset ligger kring 475 kronor.

Vad kan publiken i Ulricehamn i korthet förvänta sig?

– En effektfull föreställning i ny tappning. Med det mesta i fråga om ljus och ljud.

Joe Labero

Född: 1963 i Alvesta i Småland som Johansson, Lars Bengt Roland .

Magiker sedan: Började med en trollerilåda i 12-årsåldern. Uppträdde först under artistnamnet Magino men fick rådet av sin svenske mentor, Carlo Tornedo, att skapa artistnamnet Joe Labero av de två första bokstäverna i efternamn och förnamnen.

Första produktionen: 1991 A Magic Night på Berns som blev stor succe.

Utlandskarriär: 1996 hade han show Mystique premiär i Australien och spelades i 16 månader. Året därpå hade Illusions premiär. En föreställning som han senare tog till Sverige.

Andra föreställningar: Joe Labero Show under 2002 i Sverige och senare Castle Tour där han framträdde med en mer intim show. Tillsammans med Robert Wells har han gjort Rhapsody in Rock with Magic och Christmas Spectacular Show. Våren 2007 spelades Invited to Labero med asiatiskt tema i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Under vårvintern 2010 har han ägnat tiden åt att flacka mellan shower och förberedelser i bland annat Sydafrika, Oslo och Bangkok. Senaste tiden har tillbringat i Paris där han inlett ett samarbete med sin franske kollega Dani Lary.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons