Annons
Nyheter

Kroppen i centrum när högstadieelever får gå på teater

Man är okej som man är. Det var budskapet från tisdagens och onsdagens föreställning i Stenbocksskolans aula.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2011
Kroppar står i centrum när Fetto-ensemblen spelar sin föreställning.
Kroppar står i centrum när Fetto-ensemblen spelar sin föreställning.Foto: Anette Westerlund

Det var en ensemble från Regionteater i Väst med uppsättningen Fetto som besökte Stenbockskolan under tisdagen och onsdagen, men som också ger två föreställningar under dagen i dag. Det är en föreställning om kroppen och som är framtagen utan manus med hjälp av fältstudier samt andra övningar där ensemblen gått igenom kroppen i minsta detalj. Den handlar om Jens som har ärr i ansiktet, om tjockisen, som spelas av Lovisa Westerblom, Louise med hästgarvet som är rädd för att röra sig och Marianne som är den flåshurtiga, med en uppväxt som den tjocka, den som kallades osten för att hon var så rund.

Karaktärerna delar med sig av sina egna minnen, våndor och känslor och det hela vävs ihop med danser utifrån ett samspel med publiken. Och det är mycket godis på scenen.

Annons

I slutet talar en av skådespelarna om att det är okej att vara som man är, oavsett kön, utseende, etnisk tillhörighet eller sexuell läggning.

Fetto är den sjunde och avslutande produktionen i Regionteater i Västs treåriga satsning mot högstadie- och gymnasiepubliken.

Ett 50-tal föreställningar är inbokade. Ulricehamnsföreställningarna är en satsning från Ulricehamn Kultur.

I ensemblen:

Mattias Bruun

Rebecca Hayman

Peter Lorentzon

Lovisa Westerblom

Processledare/regi:

Cilla Jelf och Jonas Franksson

Koreografi: Nadja Horton och Tove Sahlin

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons