Annons
Nyheter

Julhelgen arbetstid för Malin Wennergren

Passet i studion gjordes för två veckor sedan och under julhelgen har det som ska bli Malin Wennergrens nya EP mixats.
Nyheter • Publicerad 30 december 2010
ARKIVFOTO: Göteborgsbaserade Malin Wennergren släpper under artistnamnet Malinmarie nytt material i februari.
ARKIVFOTO: Göteborgsbaserade Malin Wennergren släpper under artistnamnet Malinmarie nytt material i februari.Foto: Henrik Erickson

Malin Wennergren, som tidigare hette i Claesson i efternamn, kommer från Rånnaväg och har under ett par år gjort musikkarriär under artistnamnet Malinmarie.

Precis före julhelgen var Malin i studion för att spela in tre helt nya låtar. Dessa tillsammans med två gamla ska tillsammans bli en ny EP.

Annons

– Den kommer ut 14 februari och det känns riktigt spännande att släppa nytt igen, säger Malin.

När Malinmarie senast lanserade nytt material, för ungefär två år sedan, fick hon mycket beröm för sin stil. "En ung & uppkäftig Eva Dahlgren" och "Marit Bergman blir utklassad på sin egna hemmaplan" stod det i några av recensionerna. Låten Kom inte tillbaka spelades en del på P 4 och det pratades om Melodifestivalen. Där någonstans tog det stopp och det riktiga genombrottet har fått vänta.

– Det är så i den här branschen men jag har inte gett upp. De nya låtarna är lite mer åt pophållet och jag tycker själv att jag utvecklats, säger Malin som följer upp släppet med en del turnerande.

– Det blir en premiärspelning på Lilla hotellbaren i Stockholm och i mars ska jag på en miniturné i olika Folkets hus i Västsverige.

Den nya EP:n som får namnet Baby har spelats in i Studio Pancetta i samarbete med Jens Back från Hovet och Simon Ljungman som backar upp bland andra Håkan Hellström. Den distribueras digitalt via Record Union på bland annat Spotify och Itunes.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons