Annons
Nyheter

Jinnegren släpper dubbla skivor

Lena Jinnegren, som just nu är hemma i Möne för att fira helg med familjen, är högaktuell med två skivsläpp.
Nyheter • Publicerad 30 december 2010
Lena Jinnegren, med rötterna i Böne, har nyligen släppt två nya skivor.
Lena Jinnegren, med rötterna i Böne, har nyligen släppt två nya skivor.Foto: 

En av skivorna, Lifetrigger, är unik så tillvida att det hennes första egenproducerade cd. Låtskrivande, arrangemang och produktion - allt är hennes eget verk.

– Skivan består av låtar som jag samlat på mig sedan 2004, men som, så att säga, har blivit över. Det har varit riktigt roligt att arrangera och producera. Jag är nöjd med resultatet, det känns verkligen som att detta är jag. Att den tagit sex år att göra beror inte på att jag är perfektionist. Snarare handlar det om att jag jobbat med denna i perioder, då jag inte varit upptagen med andra jobb.

Annons

Nyligen kom även cd:n Glød ut där du svarar för egenkomponerad tangomusik. Hur kommer det sig?

– Det är en skiva där jag gjort flera av låtarna. Numera bor jag i Nordnorge där jag arbetar som så kallad landsdelsmusiker. Det har resulterat i en hel del egna visor. En kollega till mig föreslog att arrangera dessa som tango, för att göra det nytt och fräscht.

Du är hemma i Möne för tillfället. Vad gör du?

– Firar jul och nyår med familjen.

Annat på gång?

– Inget bestämt. Men vi gjorde en konsert här i oktober, jag och Marcus Sigvardsson. Vi har pratat om att försöka fortsätta med den grejen med ytterligare spelningar.

Förhoppningar inför nästa år?

– För egen del hoppas jag kunna slå ner på tempot lite. Jag har ett litet barn, han är sju månader, så det kan vara lämpligt.

Lena Jinnegren är kanske främst känd som folkmusiker, som numera är verksam i Norge. På nya skivan medverkar följande musiker:

Lena Jinnegren - sång, gitarr, piano, munspel

Marcus Sigvardsson - bas, gitarr, elpiano

Mika Martinussen - trummor

Are Simonssen - elgitarr, bas

John Sarafian - elgitarr

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons