Annons
Nyheter

INSKICKAT Lions högsta utmärkelse till tre Ulricehamnslejon

Lions Club International bildades 1917 på initiativ av Melvin Jones i vars namn 1973 tillkom den högsta utmärkelsen, Melvin Jones Fellowship, en enskild lionmedlem kan tilldelas.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2010
Per Wistberg, Nils Tholén och Tore Andersson fick ta emot Melin Jones Fellowship, högsta utmärkelsen inom Lionsrörelsen. LÄSARBILD: GÖRAN TJÄDERFoto: 

Lions Club Ulricehamn bildades 1954 och under klubbens drygt 50-åriga historia har fram till i fredags endast en medlem i klubben fått motta denna hedersbetygelse. Det var klubbens

förste president, Erik Ljungbo, som fick denna 1989

Annons

Det var tre verkliga veteraner som hedrades i fredags, nämligen

Nils Tholén, som fanns med bland de 17 medlemmar som bildade klubben.

Tore Andersson, som varit lionsmedlem längre tid än Ulricehamnklubben funnits. Han blev medlem i Lions redan 1953 och kom till Ulricehamnsklubben 1959.

Per Wistberg, blev Lion 1962 och har arbetat inte minst med PR-frågor i klubben.. Så framgångsrikt att han vid ett tillfälle utsågs till den internationella organisations främste på området.

Till utmärkelserna är knutet en donation på vardera 1000 US dollar, som fonderats av Ulricehamnklubben under ett antal år och som används i Lions världsvida hjälpverksamhet.

Inskickat av Göran Tjäder

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons