Annons
Nyheter
Konstrundan i Vadstena är en stor och mångårig tradition med ett 40-talet utställare. En av dem är Hanna Ekegren, bördig från Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 13 september 2010
I en av Vadstenas många gränder fick Hanna Ekegren sin utställningsplats. Här ses hon med sitt fyrdelade verk Jag ammar. Vad gör du?Foto: Bernt Carlsson

Vadstena är en liten kulturstad i Östergötland, vackert belägen vid Vättern. Vid slottet har brukar anordnas teater och opera och varje år i september arrangeras en konstrunda.

I år genomfördes denna under den gångna helgen med ett 40-tal utställare, alla på promenadavstånd i staden.

Annons

En av utställarna är Karin Ekegren, som är född och uppvuxen i Ulricehamn. Nu arbetar hon som grafisk formgivare i Göteborg.

– Men jag har målat så länge jag kan minnas, säger hon, och i fjol var jag med här i Vadstena för första gången; det var min allra första utställning någonsin.

Att en debutant lyckas sälja alla sina utställda verk torde inte vara alldeles vanligt, men så lyckligt gick det för Hanna.

Självfallet gav detta mermak, så deltagande i årets konstrunda var givet. Även denna gång väckte hennes tavlor, målade i en alldeles egen stil, stort intresse.

Hennes teknik går ut på att använda händerna istället för penslar; hon doppar helt enkelt händerna i färg och smeker in färgen i dukarna i motiv och mönster som tilltalar henne själv.

– Nu har jag märkt att även andra tycker om det jag gillar att göra, så det blir ju vad man brukar kalla en vinn-vinn-situation.

Hon har i år valt cirklar som tema, och hennes bilder kombinerade med fyndiga humoristiska titlar är glada och värmande att titta på.

Hon är mycket nöjd med gensvaret även denna gång, även om hon fick ta med sig några tavlor hem till Västra Frölunda.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons