Annons
Nyheter

Fullt ös med Mojje

Efter en hjärtattack är Mojje i farten igen. I söndags gästade han Ulricehamn – till mångas stora glädje.
Nyheter • Publicerad 7 april 2009
Mojje fick igång både barn och vuxna.
Mojje fick igång både barn och vuxna.Foto: Labrini Stavrekas

Efter att ha opererats akut för hjärtinfarkt är nu barnens favorit tillbaka.

– Det känns roligt. Jag har till och med gått upp de sju kilona jag gick ned efter operationen, säger Mojje lugnt.

Annons

Att det har varit en turbulent tid råder det ingen tvekan om. Men nu rullar allt på igen och enligt honom själv finns inget utrymme till att ta det lugnt.

– Jag skulle sätta många i skiten om jag skulle lägga ned turnén. Tyvärr är det så och jag sätter en enorm press på mig själv, säger han.

Trots att han nu mår bra igen så blir han lätt lite orolig.

– Allt ska vara okej med mig nu men jag är lite nojig. Så fort jag känner att jag mår det minsta dåligt så tar jag mig direkt för hjärtat och blir orolig. Men ju längre tiden går desto mer kommer jag kunna slappna av.

Och slappna av det gjorde han definitivt på scenen, även om det var fullt ös från början till slut. Men så älskar han också sitt jobb som innefattar barn och musik. De som hade tagit sig till Stenbocksskolans aula för att lyssna och titta på populäre Mojje blev inte besvikna. Barnen sjöng med för fulla halsar, och föräldrarna också för all del.

– Ni är nog den minsta publiken jag haft, men ni är nog den som hörs mest, sa han efter första låten.

Musiken var så medryckande att det blev mycket dans och många händer viftade i luften.

– Det är härligt när det inte är allt för många i publiken. Då får man en helt annan kontakt. Jag tänker även på att få med föräldrarna. Att ha lite skämt som de kan hänga på, säger Mojje.

Hans strategi fungerade. De äldre i publiken skrattade hjärtligt åt skämten och kommentarerna. Dansvänliga låtar, mycket skoj och härliga kommentarer från de små sammanfattar uppträdandet ganska bra. Det är lätt att förstå varför Mojje är barnens favorit.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons