Annons
Nyheter

Filmrally med filmkollo

Årets filmrally får en fortsättning även nästa år, och då bland annat med ett filmkollo för ungdomar.
Nyheter • Publicerad 28 december 2011

Filmkollot är tänkt för ungdomar mellan tolv och arton år, som ska få undervisning i filmproduktion och få prova på hantverket. Detta enligt den ansökan om pengar som Näringsliv Ulricehamn AB har lämnat in till regionen. Strax före jul beviljade regionen Filmrallyt ett bidrag på 75 000 kronor.

Ungdomarna på kollot ska enligt ansökan få göra en kortfilm i Ulricehamn med omnejd. De ska också få lära siga tt redigera och klippa filmen. Filmerna ska göras utifrån teman som hembygd, kulturkrockar och mångfald.

Annons

Fortsatt ska festivalens huvuddel vara ett mobilt filmrally i Änglagårdsbygden. Men förutom att arrangera kollo vill man arrangera marknader med lokalproducerad mat och hantverk i anslutning till filmvisningarna, något som man tycker var lyckat under årets arrangemang.

"De lokala producenterna gav ett starkt mervärde till festivalen och blev synliga för alla besökare och för varandra. De lokala marknaderna i anslutning till filmvisningarna höjde kvaliteten på arrangemanget och ska få större utrymme 2012."

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons