Annons
Nyheter

Elvis musik fyllde kyrkan i Tvärred

En halvtimme innan gudstjänsten skulle ta sin början var Tvärreds kyrka redan fylld. Cirka 400 personer lockades av Elvis Presleys musik.
Nyheter • Publicerad 26 april 2010
En fullsatt menighet passade på att lyssna till Elvis musik i Tvärreds kyrka.
En fullsatt menighet passade på att lyssna till Elvis musik i Tvärreds kyrka.Foto: 
Kenny var solist i Elvisgudstjänsten och uppträdde så Elvislikt som man kan begära.
Kenny var solist i Elvisgudstjänsten och uppträdde så Elvislikt som man kan begära.Foto: 

I november i fjol arrangerades en så kallad Elvisgudstjänst i Hössna kyrka. Den blev en stor succé och eftersom flera människor inte fick plats höjdes röster för att anordna en repris.

I söndags skedde detta, denna gång i Tvärreds kyrka. Än en gång blev det succé och kyrkan fylldes snabbt av förväntansfulla åhörare.

Annons

Stämningen i lokalen tydde på att det även denna gång föll synnerligen väl ut.

I koret hade Kenny & The Moondogs och en stor blandad kör samlats för att framföra några av Elvis många välkända sånger.

Solist var Kenny, egentligen Kenneth Carlsson från Jönköping. Bandet består av Herbert Bodinger och Thomas Boström, gitarr, Anders Söder, trummor, Dan Wernersson, bas, Mathias Engström, piano, och Fredrik Lanned, saxofon. Körflickorna heter Yvonne Bodinger och Elisabeth Blomberg.

Det blev både gospelsånger och rocklåtar som Kenny och bandet framförde. Det var I believe och I believe in the man in the sky, Treat me nice, All shook up, Hound dog, Burning love och If I can dream.

Tillsammans med kören framförde The Moondogs By and by och Put your hand. Kören sjöng Precious Lord.

Även församlingen fick förstås vara med och sjunga, nämligen i tre av de psalmer som Elvis sjungit in: Närmare Gud till dig, Oändlig någ och O store Gud.

Prästen Ulf Sanned gav en del korta glimtar ur Elvis liv och förrättade även en aftonbön.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons