Annons
Nyheter

Diger vårblandning av Tingsholmselever

Ännu en gång har Tingsholm arrangerat en synnerligen välbesökt och välkomponerad vårblandning.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2010
Den stora kören bjöd på mycket, bland annat glad vårstämning.
Den stora kören bjöd på mycket, bland annat glad vårstämning.Foto: Bernt Carlsson

Tre föreställningar, tre kvällar i rad, med premiär i onsdags har Tingsholms kör, orkester och dansare med den outtröttlige ledaren Jörgen Sandblom i spetsen förstärkt ulricehamnarnas vårkänslor.

Detta med skolans vårkonserter är en lång och mycket uppskattad tradition. Alla tre kvällarna var mycket välbesökta, särskilt den sista föreställningen då aulan var helt fullsatt.

Annons

Publiken fick verkligen valuta för inträdespengarna, då inte mindre än 34 musikstycken framfördes i två akter.

Vårmusik blev det förstås, bland annat klassikerna Längtan till landet och Uti vår hage. En svensk specialtext på Alexanders ragtime band fick bli Alexanders vår.

För övrigt blev det en rejäl blandning mellan olika genrer och språk. Det mesta var på engelska, men även en hel del svenska låtar blev det, liksom den spanskspråkiga Guantanamera.

Många solister ur kören framträdde; det blev körsång och orkesterspel samt dans, bland annat en indisk dans till inspelad musik: Chori Chori Hu Gori Se Pyaar Karengey.

En välkomponerad blandning, med andra ord.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons