Annons
Nyheter

Colin Nutley om tredje Änglagård

Idag kommer Colin Nutley, inspelningsteamet och nästan hela den svenska skådespelareliten till Ulricehamn. Hur har vi det med känslorna en sådan här dag?
Nyheter • Publicerad 16 december 2010
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

– Vi börjar närma oss slutet på arbetet med Änglagård – Tredje gången gillt och vi ser fram emot att få visa den i Ulricehamn, allihopa. Man är alltid nervös för om publiken kommer gilla filmen eller inte, men det är också spännande.

Varför blev det egentligen en tredje film?

Annons

– Rickard Wolff, Sven Wollter, Helena och jag gjorde musikalen Cabaret i Stockholm. Då sade vi att om vi nu ska göra en tredje film, så är det väl dags att göra den snart, för vi börjar bli gamla. Vi hade pratat om en tredje film redan när vi spelade in den andra.

Hur kom det sig att ni valde gården Grimstorp i Sandhem som det nya Änglagård?

– Vi hade letat i flera dagar och inte hittat huset vi sökte efter. Så fick vi tips om Grimstorp och åkte dit och frågade om vi fick gå in. Det fick vi. I samma stund som vi klev innanför dörren, insåg vi att vi hittat filmens själ och hjärta. Det finns ett fantastiskt ljus i huset och det är en helt unik byggnad. Vi ville inte gå in och förstöra interiören där, för den var så personlig. Det hade nog inte varit möjligt att komma in i ett liknande hus på samma sätt någon annanstans i Sverige. I filmen döper Helena det till Änglagård.

Men vad är egentligen Änglagård för dig?

– Det är? Jag får den frågan ibland. Den går in i folks liv. Det är inte som en såpa. När vi kom hit fick mitt filmteam ett sammanhang med en gång. Änglagårdsområdet och folket som bor här har inte förändrats. Och det här området är fantastiskt, det är historiskt, det är som att färdas tillbaka i tiden. Det är som frid på jorden. Vi i filmteamet känner oss verkligen som en del av den här familjen. Ulricehamnsfamiljen. Jag är så glad för att premiären blir här!

Och nu spelar Molly dottern Alice i filmen?

– Ja, du vet. Hur gör man när man behöver en 15-årig tjej som liknar Helena för att spela Helenas dotter i en film och man har en 15-årig dotter hemma som hemskt gärna vill bli skådespelare? Vi hade en diskussion jag och Helena om hur en filmroll skulle påverka Molly och hur det skulle påverka oss, sedan beslöt vi oss för att låta henne vara med.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons