Annons
Nyheter

Cirkeln spelas på Glasets hus

Missade du sommarens teater på Backen i Nittorp? På söndag i nästa vecka har du chansen igen, fast då på Glasets hus.
Nyheter • Publicerad 14 november 2013
Rickard Skoglund, Peter Jansson, Anders Lindahl, Hélène Lindahl från sommarens teatersuccé i ladan på Backen. Nästa söndag är det Glasets hus i Limmared som får stå för scenerierna.
Rickard Skoglund, Peter Jansson, Anders Lindahl, Hélène Lindahl från sommarens teatersuccé i ladan på Backen. Nästa söndag är det Glasets hus i Limmared som får stå för scenerierna.Foto: Lisa Jalakas

Sommarens pjäs på Backen i Nittorp gjorde succé. Peter Jansson och Rickard Skoglund med kompisarna Anders och Hélène Lindahl framförde Anders egenhändigt skrivna Cirkeln på ett sådant sätt att den gick rakt in i hjärtat på alla som såg den. Rickard Skoglund minns:

– När vi haft premiären gick vi ut och skålade i champagne och sa att nu börjar festen. Men alla var helt tysta. Alla såg fundersamma ut och inte alls sugna på att varken prata eller festa. Lite längre fram på kvällen lossnade det och alla började prata med varandra och sedan höll den stämningen i sig. Det kändes som att fördomar försvann under den kvällen, att alla blev starkt berörda. Det är ett minne jag bär med mig.

Annons

På söndag nästa vecka ges ytterligare två tillfällen att se pjäsen och uppleva ensemblens budskap. Då går Studieförbundet vuxenskolan in och hjälper till med de nödvändiga arrangemang som krävs för att framföra pjäsen igen. Och Rickard Skoglund är förväntansfull:

– Jag vill verkligen att den här pjäsen ska få ut och spelas överallt. Den känsla som publiken fick av den vill jag att alla ska få känna. Jag känner jättestarkt för den här pjäsen. Den är välskriven och intressant. Ja, jag vill att den här pjäsen ska bli upptäckt.

Pjäsen handlar om en pappa som söker sina barn och försöker ta igen sina misstag i en terapicirkelgrupp, där några personer träffas för att prata om allsköns ångest. Det blir en dramatisk utgång som inkluderar ett gisslandrama och silvertejp.

Pjäsen är skriven av Anders Lindahl och framförs av honom, hans fru Hélène, som båda just nu befinner sig ute på turné med en annan produktion. Peter Jansson spelar Hamlet på Stadsteatern i Örebro och Rickard Skoglund ska just börja repetera för Pippi Långstrump firar jul, en pjäs som ska spelas på Lisebergsteatern över jul.

Anette Westerlund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons