Annons
Nyheter

Bus på Folkets hus med vilda bebin

"Den vilda bebin" är ett relationsdrama mellan mor och barn. Det handlar om att smita iväg och komma tillbaka - bli stor, helt enkelt. Och så om kärlek.
Nyheter • Publicerad 23 april 2010
Nej, nej, inte saxen! Den kan vara farlig! I sista sekund lyckas mamman lirka den vassa tingesten ur bebins grepp och alla drar en lättnadens suck... utom bebin förstås, som mest verkar förvånad.
Nej, nej, inte saxen! Den kan vara farlig! I sista sekund lyckas mamman lirka den vassa tingesten ur bebins grepp och alla drar en lättnadens suck... utom bebin förstås, som mest verkar förvånad.Foto: 

Under torsdagen och fredagen har Ulricehamns förskolebarn i åldrarna två till sex år fått skratta åt den vilda bebins upptåg på Folkets hus.

Johnny Söderberg och Ingalill Ellung, från dockteatern Tittut, turnerar just nu Sverige runt med den uppskattade föreställningen.

Annons

– Barnen har så lätt att ta till sig formspråket. Bebins mamma är ju bara en mask och en klänning, men de köper det, säger Johnny.

Barnskötaren Eva Edman, från Ur och Skur-förksolan Myrstacken, har med sig tre barn på teaterbesöket.

– Vi åt frukost lite tidigare så vi hann med att ta en promenad ner till Folkets hus. På vägen pratade vi en hel del om mamman och bebin, så barnen är ganska väl förberedda på vad de ska få se, säger hon.

Från Hästhovens förskola i Hössna har två pojkar följt med förskollärare Gun Gullander för att se "Den vilda bebin".

– Dels är det roligt för barnen att byta miljö och dels är det värdefullt att få se levande underhållning, säger Gun.

Föreställningen är igång och de förväntansfulla barnen sitter på knä på en blå matta alldeles vid scenkanten. Gensvaret låter inte vänta på sig när bebin kör igång med sina mamma-provocerande hyss.

– Nej, tornet rasar! Oj, inte saxen! hörs oroliga röster bland åhörarna.

Publiken följer de stundtals kritiska skedena i föreställningen. Den trötta mamman bannar bebin för tilltagen men ger en förlåtande kram. Bebin vilar ut i hennes famn... och samlar krafter inför nästa hyss.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons