Annons
Nyheter
Musikfestivalen Close to Home i Borås får inte sin efterlängtade revansch. I alla fall inte i år.
Nyheter • Publicerad 24 februari 2011

– Vi hinner inte lösa alla problem som dykt upp. Därför skjuter vi upp festivalen till 2012, säger John Bredal i festivalledningen.

– En baksmälla från förra året, fortsätter han.

Annons

Bredal är styrelseordförande i den ekonomiska föreningen "Evenemangsproduktion i Väst" som är huvudman till Boråsfestivalen Close to Home.

– "Baksmällan" är bland annat ekonomiska skulder från förra året. Men under hösten kändes det ju som att vi var på banan igen. Sedan kom nya motgångar och flera medlemmar i ledningsgruppen orkade inte kämpa vidare. Vi gör det här ideellt, men alla hade inte samma uthållighet den här gången.

I början av 2011 gick festivalledningen snabbt från sju medlemmar till tre – och nu har ledningen upplösts i väntan på nästa årsmöte.

– Den sista stöten blev tidsbristen. Vi hann inte räta ut alla frågetecken och problem som dykt upp, säger Bredal.

Close to Home 2010 arrangerades 27-28 augusti vid Åhaga i Borås. Festivalen hade tre scener varav två utomhus.

Sammanlagt spelade 27 akter på Close to Home. Artister som Bob Hund, Mustasch, Amanda Jensen, Anna von Hausswolff, Timo Räisänen och Hästpojken fanns med i festivalens startfält.

I november 2010 stod det klart att festivalarrangörerna vill satsa på en ny festival. Den var inbokad på Åhaga 27-28 maj 2011, men har alltså ställts in.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons