Annons
Nyheter

Änglagård ställs ut i centrum

På torsdag kommer en del av rekvisitan från tredje Änglagårdsfilmen att ställas ut i butikslokalen där Celias vintage håller till. Det är Roland Dalebro som ställer ut delar av sin samling.
Nyheter • Publicerad 13 december 2010

Ja, det blir möjligt att ägna sig åt riktigt Änglagårdsfrosseri på torsdag. Roland Dalebro, från Trädet, har bidragit med föremål ur sina samlingar till de två andra filmerna och därför blev det naturligt att bidra även till den tredje. Nu får de Änglagårdsintresserade möjlighet att se några av dem i utställningslokalen på Gågatan.

– Jag har bland annat lånat ut min säng. Det är den som står i Reine Brynolfssons (prästen) rum i filmen. Jag fick sova provisoriskt i några veckor medan den fanns med på inspelningsplatsen i Grimstorp, säger Roland.

Annons

Filmens två scenografer, Matilda och Anna, kom hem till Rolands hem i Trädet och tittade ut vad de ville ha. Prästens rum, i filmen, är möblerat med många möbler som tillhör Roland. Till och med tidningsbuntar som sägs finnas i rummet kommer från Rolands.

– Det är gamla UT och Falköpings tidning som finns i buntarna.

Exakt vilka prylar som kommer finnas med på utställningen är inte riktigt klart ännu. Men helt klart är att bilarna som finns med i filmen också kommer att finnas med på torsdag. Dock inte i utställningslokalen:

– På dagen är det planerat att de finnas uppställda i stan och på kvällen ska skådespelarna köras till Folkets hus i dem, säger Roland.

Nu är det premiär och Roland glädjer sig:

– Jag har ju jobbat med det här hela året så jag har ju inte hunnit med något annat. Men jag är ju pensionär så jag har tid.

Utställningen är ett samarbete mellan Turistbyrån och Roland Dalebro.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons