Annons
Nyheter

Änglagård en skänk från ovan

Jan Brobjer och Bio Folkan går i väntans tider. Nu börjar världspremiären för Änglagård – tredje gången gillt närma sig. Kanske kommer filmen rädda filmvisningarna under hela 2011.
Nyheter • Publicerad 1 december 2010

– Om vi kör 50 filmer så går 40 av dem med förlust. Men kommer det nu en Änglagårdsfilm som blir välbesökt, så hjälper det upp ekonomin för hela nästa år, säger Jan Brobjer, ansvarig för bioverksamheten på Folkets hus.

För Jan Brobjer är säker på att tredje Änglagårdsfilmen kommer att gå bra i Ulricehamn. Det kommer inte spela någon roll vad kritikerna i rikspressen kommer skriva. Folk kommer vilja se den ändå.

Annons

– Det är sådana här filmer vi behöver för att bionäringen ska överleva, den typ av filmer som lockar tittare som vanligtvis inte går på bio.

Förbereder ni er speciellt inför premiärdagen?

– Nej. Vi gör ingenting särskilt. Vi hyr ut huset som en vanlig uthyrning. Sedan kommer de från Stockholm och fixar en röd matta och lite sådant.

Vad tror du själv om filmen?

– Den verkar lite lång, så jag hoppas de fått upp tempot i den. Den första filmen tog ju svenska folket till sitt hjärta och var bra. Den andra var väl sådär. Men nu har det gått några år sedan sista filmen så nu är folk nyfikna på vad som hänt sedan sist. Oavsett så är Änglagård en skänk från ovan för Bio Folkan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons