Annons
Nyheter

Andreas Johnson gör jobbet åt Ubeda

Lördag kväll tävlar Marcos Ubeda med sin låt We can work it out i Melodifestivalen.
– Jag hoppas alla ulricehamnare – och några fler – ringer och röstar, säger han.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2010
I kväll avgörs det om Marcos Ubedas låt We can work it out går vidare till Melodifestivalen i Stockholm.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Andreas Johnson har varit med och skrivit text till den låt han ska framföra. Marcos Ubeda från Ulricehamn är musikproducent.Foto: Carl-Johan Söder/SVT

När UT når Marcos Ubeda har han just kommit fram till Sandviken där Melodifestivalens andra deltävling ska avgöras ikväll.

– Just nu sitter jag i logen med Andreas Johnson som ska framföra vår låt. Han chattar med en kvällstidnings läsare. Det är rätt så lugnt än så länge.

Annons

Marcos finns på plats i egenskap av låtskrivare, moraliskt stöd och som musikalisk producent. Hans uppgift är att se till att Andreas Johnsons framträdande låter bra. Annars är det lugna veckan för låtskrivarna, berättar Marcos. Man minglar, träffar kollegor, dricker champagne och har det trevligt.

Hur kommer det att gå för er då?

– Jag har inte lyssnat så mycket på de andra bidragen än. Repetitionerna har just dragit igång. Men av startfältet att döma så är det ganska olika låtar som tävlar. Jag är alltid positiv och Andreas har en bra chans. Men jag är luttrad, det kan gå hur som helst. Oavsett så är Andreas helt grym så vi kommer inte att skämmas.

Hur kom det sig att det blev Andreas Johnson blev den som skulle framföra din och Bobby Ljunggrens låt?

– Jag och Andreas har gjort en jazzskiva ihop så jag vet lite vad han gillar och när han fick höra vad vi höll på med tyckte han att det lät kul och hjälpte till att skriva färdigt låten. Det var en enkel process.

Vilken är den absoluta höjdpunkten under Melodifestivaldagarna?

– Direktsändningen. Jag älskar det. Då är det ingen återvändo.

Tävlande i Sandviken

Anna Maria Espinosa, Hanna Lindblad, Andra generationen & Dogge, Andreas Johnson, Kalle Moraeus & Orsa Spelmän, MiSt och Highlights, Eric Saade och Pauline.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons