Annons
Nyheter

Akustisk gitarr i fokus

Gitarrdagen i Uricehamn i lördags lockade cirka 60 deltagare. Det var musikskolelever från Sjuhärad som under en dag spelade tillsammans.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2009
Gruppövning under gitarrdagen inför eftermiddagens konsert.
Gruppövning under gitarrdagen inför eftermiddagens konsert.Foto: Christer Seldevall

Gitarrtonerna strömmar ut i korridorerna i Musikskolan i Ulricehamn. Det är deltagarna i gitarrdagen som övar inför eftermiddagens konsert.

I en paus berättar gitarrläraren Fredrik Petrini om syftet med arrangemanget.

Annons

– Med detta vill vi sätta den akustiska gitarren i centrum. Det är mycket elgitarr i det allmänna bruset i dag. Därför tyckte vi det kunde vara spännande att göra detta.

Summeringen så här långt visar på ett lyckat resultat.

– Det är verkligen roligt att se hur duktiga eleverna är. Dessutom har vi väldigt kul tillsammans, säger Fredrik Petrini.

Gitarrdagen bygger på ett samarbete mellan Bogesunds gitarrklubb och musikskolorna i Sjuhärad. Planeringen startade för snart ett år sedan. Bland annat bestämdes vilka låtar som skulle spelas.

Under dagen är eleverna uppdelade i två nivåer, beroende på ålder. Eleverna kommer från Borås, Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga.

Dessutom medverkar Borås egen gitarrorkester.

Totalt är det nio lärare som medverkar under dagen.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons