Annons
Nyheter

Vem vet, inte du vem vet, inte jag

Då låg det snöfläckar kvar vid fotbollshallen och jag hade mössa på huvudet. Nu är det någon som tänt mörkret, ständiga skurar hotar. En tid som gjord för sammanfattning.
Nyheter • Publicerad 24 september 2011

I slutet av mars skulle vi på UT-sporten inte bara skriva om VM-medaljer till Peter Arnesson i skidorientering, slutplaceringen för bygdens fotbollslag skulle präntas ned. En match återstår för de fyra lagen som hamnade på min lott, förutom för UIFK som har två kvar, före den slutgiltiga tabellplatsen är klar men redan nu går det att se om mina tips var helt tokiga eller stämde ganska väl. Håll i er.

Grimsås: Mitt tips i kortformat: Endast två lag hamnar bakom Grimsås i tabellen som slutar på tionde plats.

Annons

Verkligheten: De gulsvarta ligger just nu tvåa och kommer som sämst bli fjärde lag i serien.

Oj, oj, här var jag helt fel ute! Går resultaten Grimsås väg kan det till och med bli division tre nästa säsong för laget som jag med tvärsäkerhet placerade i femman kommande säsong. Tipsbetyg: Underkänt.

UIFK: Mitt tips i kortformat: Med Tobias Söderman i laget tror jag blåsvart slutar femma.

Verkligheten: UIFK är i dagsläget nionde lag i serien. I dag möter de femteplacerade(!) IK Östria Lambohov, upp till den tippade placeringen är det tre poäng och ner till elfteplatsen är det fem pinnar. Det är en jämn serie och den mest realistiska slutplatsen för Ulricehamn är sexa-tia. Tipsbetyg: Godkänd, även om placeringen inte blir helt rätt stämde tankegångarna om betydelsen av Tobias Söderman i laget. Sedan han började spela i augusti har Tobias gjort fem mål och leder den interna skytteligan.

Gällstad: Mitt tips i kortformat: Laget placerar sig ett snäpp bättre jämfört med förra säsongen och slutar fyra.

Verkligheten: Inför den avslutande matchen mot Grimsås ligger Röpkes killar på tredje plats, laget har en match mer spelad än Bergdalen. Gällstad kan som bäst bli tvåa och som sämst fyra. Tipsbetyg: Godkänd, tipset kan gå in.

UIFK: Mitt tips i kortformat: Någon serieseger kommer UIFK:s damer inte vara med och slåss om, laget slutar fyra.

Verkligheten: UIFK ligger på fjärde plats och kan inte nå någon högre placering. Möjligen kan laget vid en förlust i dag dala en placering eller två. Tipsbetyg: Godkänd, tipset kan bli helt korrekt.

Tre tips som stämde hyfsat bra och en kraftig felbedömning. Jag är nöjd, men det lustiga i sammanhanget är att Grimsås placering var den jag kände mig mest säker på. Kontentan är att tips bara är just ett tips. Ingen kan säga hur det ska gå och det är idrottens grundläggande charm.

Carina Carlzon

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons