Annons
Nyheter

Väntat vägval av Simone

För en vecka sedan sände UT:s nyhetschef Henrik Erickson tillsammans med fotbollsexperten Urban Svensson webbradio direkt från UIFK:s viktiga match mot Myresjö. Den utrustning som behövdes var en mobil och dator.
Nyheter • Publicerad 7 oktober 2011

Med tanke på att det för fem år sedan med jämna mellanrum ekade ut följande meddelande över UT:s snabbtelefon(!) "Berca telefon! Telefon Berca!" är det en nästan ogreppbar teknisk utveckling. Då fanns det en brun telefon med lur på varje reporters skrivbord, mobiler hade vi men det var de fasta telefonerna som användes mest. Idag kollar vi e-post och surfar på nätet via våra mobiler. Utveckling, var ordet.

Använd din mobil eller dator för att läsa om UIFK och Gällstads kvalmatcher på UT:s hemsida under eftermiddagen.

Annons

Samtidigt som fotbollslagen kvalspelar drar hockeysäsongen igång. Både UIF och NIK inleder på hemmaplan i morgon. I division två är det 33 omgångar som gäller och viktigast för Ulricehamn och Nittorp är en placering bland det åtta främsta, då är platsen till play off säkrad. En del pratar om transportsträcka och en enda lång väntan till det roliga börjar. Till viss del håller jag med men samtidigt måste Hasse Hansson och Anders Karlsson få upp farten och formen på sina spelare en bra bit före slutet av januari för att få bästa tänkbara utgångsläge inför slutspelet.

En topp tre-placering i serien ger enklare motstånd i första play off-omgången och det kan behövas eftersom vandringen mot spel i ettan är lång. Efter inledande play off väntar ytterligare en play off-omgång, de vinnande lagen är klara för kvalserien. Från kvalserien, som består av fyra-fem lag, går ettan och tvåan upp till division ett. Ja, ni förstår, det är en lång, lång väg upp till ettan.

***

UOK:s främsta orienterare, Simone Niggli, med bland annat 17 VM-guld och sju EM-guld, stämplar ut från klubben. Inget oväntat besked med tanke på att de övriga elitdamerna sa tack och hej till UOK redan i juni. Den schweiziska stjärnan har sedan dess inga lagkamrater i Ulricehamn som kan hjälpa henne till nya framgångar i de stora stafetterna och då var ett klubbyte enda vägvalet för henne.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons