Annons
Nyheter

Upptäcka världen eller insidan av avloppsrören?

Vinterkräksjukan är ett faktum och man ligger på darrande knän och "ropar på Ulrik" i den stora, vita porslins-trombonen. Då är det lätt att bryta ihop.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2012

Kanske inte mest av illamående och magsmärtor utan av brist på glamour. Det finns inget glamouröst med att ha magsjuka. Okej, du kan ha gummihandskar i glada färger, inköpta i en dyr inredningsaffär och rengöringsmedel som doftar persika, inhandlat på en hypad husmoderssite på nätet. Det kanske piggar upp toastädningen? Vidare går det att dricka Proviva i champagneglas. Men ändå. Det är svårt att lura sig själv.

Spysjukan är ett straff mot oss småbarnsföräldrar. Vad vi gjort för ont vet jag inte, men något brottsligt måste det vara, eftersom illamåendet sveper som en ond förbannelse över familjen varje år i månadsskiftet januari-februari. Jag och sambon har varsin storasyster och dessa systrar råkar båda fylla år den 4 februari. Behöver jag nämna att vi fått lämna återbud många gånger när systrarna firat sig? På grund av den oglamourösa farsoten av ovan beskrivna karaktär.

Annons

När man ligger i soffan med en hink på golvet jämte sig är det lätt att känna avundsjuka på unga, barnfria människor. De verkar aldrig få magsjuka och alltid kan de göra vad de känner för.

Nittiotalister är experter på att bejaka sina egon! Nu har hon gjort det igen, syrrans tjugoåring. Förra hösten var hon i London och jobbade och före årsskiftet bar det iväg till Sydafrika för arbete på en lejonfarm, bara sådär. Vid nyår packade hon om väskorna och nu har hon stuckit med pojkvän och kompisar för att backpacka i Australien.

Jag tar en klunk blåbärssoppa och grämer mig över att jag aldrig skickade iväg ansökningshandlingarna för jobb som tandsköterska i Saudiarabien, för fjorton år sedan. Blanketterna var ju så gott som ifyllda. Men så fegade jag ur. Jag var rädd för hur jag skulle klara engelskan och tillvaron i största allmänhet på sjukhuset i Riyadh, där tjänsten var efterfrågad.

Jag gnider händerna med handsprit och tänker att familjebildande allt är en häftig resa, det med. Och den resan har syrrans dotter inte gjort än. Ända ifrån plusset på stickan och livet ut tar dina barn med dig på en oförglömlig tripp utan att du behöver göra så mycket. Det är bara att spänna fast säkerhetsbältet och följa med.

Treåringens sätt att beskriva att hon kammat hela håret, runtom:

"Nu har jag kammat både luggen och baken!"

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons