Annons
Nyheter

Tung start på 2012

Det har inte varit någon direkt sprudlande inledning på det nya året, utan det har i princip enbart handlat om väder och vind. Samt det som vi inte har – snö och kyla.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2012

Att påstå att vi nu är mitt uppe i vintersäsongen känns nästan som ett hån mot de som försöker utöva någon form av utomhusidrott. Kanske läge att döpa om den till ickesommar–säsongen?

Undertecknad har ansett att av allt nytt på Lassalyckan så är det konstsnöanläggningen som kommer att ge mest tillbaka till kommunen och lika lite som att en svala gör en sommar så är jag beredd att ändra mig för efter en dålig start på vintern. (En svala gör ingen sommar men hur många behövs det? Och kan verkligen svalor ändra på vädret?)

Annons

De delar av redaktionen som skall åka någon form Vasalopp börjar se lite oroliga ut. Sitter och räknar antalet dagar som återstår innan kraftprovet skall genomföras och hoppas på högre makters inverkan på snötillgången.

***

Hanna Falk har förvisso haft tillgång till träningsmöjligheter på snö men det har ändå inte fungerat i vinter. Lite märkligt är det med hennes resultat så här långt på säsongen och vi får hoppas att Hanna och hennes rådgivare kommer fram till hur hon skall ta sig tillbaka upp på sin tidigare nivå igen. Motivationen är det säkert inget fel på utan det är nog snarare tvärt om. Att hon kämpat för hårt. Vågar Hanna i så fall bromsa? Att hon brutit kommunikationerna med omvärlden just nu kan trots allt kanske ses som ett positivt tecken. Även om många nog hade uppskattat en liten utförligare information om läget.

***

Nästan exakt en månad kvar tills allvaret börjar och då förstår alla insatta att det inte är euro-kris eller Hormuzsundet det handlar om. Nix – det är allvarligare än så. För 16 februari är det dags för playoff 1 i ishockeyn och då börjar kampen på allvar om en plats i division I. I fjol så tog det omgående slut för Nittorp medan UIF fick respass i playoff 2. Vågar vi hoppas på ett något bättre resultat i år? Det är alltid lite känsligt att sia om utgången av ett kval och hur man tror att respektive klubb resonerar. Självklart så måste målet vara att gå upp till nästa division. Men jag dristar mig ändå till att gissa att kassörerna skulle dra en lättnadens suck om det sker nästa år.

***

Fast vad vet jag? Bondläpp som jag är så handlar jag merparten av mina kläder på Dressman i Ulricehamn och hittar inget positivt i att det försvinner fotbollslag.

Trevlig helg!

Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons